Jump to content

Ulubiona wobler na szczupaka

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Porę mamy jesienną, więc czas ruszyć na drapieżnika.

W zasadzie nie mam jakiegoś ulubionego woblera, to wszystko zależy od tego jak pogodę widzę za oknem. Wierzę w magię kolorów.  Czasami jest tak, że co nie rzucimy szczupakowi pod pysk to i tak zaatakuję, a czasami na nic nie zareaguję. 

Gdybym miał spojrzeć na firmy, to w moim pudełku przeważają  woblery marki Rapala, powierzchniowe lub schodzące maksymalnie do 2m do 20g.
"Wobkami" rzucam przeważnie wzdłuż trzcin lub pod zwalone drzewa, w myśl zasady "gdzie patyki tam wyniki". Gdy rzucam w toń to przeważnie zakładam gumy.

Nie stosuję raczej woblerów Handmade, ale oglądając ostatnio arcydzieła w necie, chyba będzie trzeba to zmienić :)

Macie jakiego ulubionego "woblerowego KILLERA"? 

• Administrators
46 minut temu, jach.dariusz napisał:

Każdy ma swojego "kilera". Ja swojego tak lubię, ze wole nie używać aby go nie urwać xD

Salmo_Slider.jpg

Nie widzę co to, ale z wyglądu przypomina SALMO :P Ja urwałem właśnie jakiś starszy model FOX-a w tym roku, nie pamiętam jaki, około 7cm, szukałem w necie, nie było w sprzedaży tego modelu. Serce bolało na maksa :(

• 2 weeks later...

Ja też bardzo lubię Slidera, mam dwa tonące 6cm , szkoda że nie ma takich schodzących na 3 metry . Jak to chodzi to aż sam mam na niego ochotę

Ja uwielbiam jerki... wiosną czy nawet jesienią na płytkiej wodzie są moim zdaniem niezastąpione. Co do modeli to klasyka: Sweeper, Slider... :)

854157c90563768egen.jpg

Edited by RS
  • Like 1

• 6 months later...