cygan786 Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 Szukam ciekawego miejsca do spedzenia urlopu nad naszym Bałtykiem dla 4 osób i piesek. Może bedzie jeszcze +3. Preferowane woj. Pomorskie. Nie szukam willi, raczej domek bądź jakieś przyzwoite kwatery nie daleko do morza. Wieś, małe miasteczko co by tłumów nie było. Ceny żeby były w miarę przystępne dla przeciętnego obywatela. Termin - 29.06 ÷ 14.07 na jakies 7-10 dni.Jak znacie jakieś ciekawe miejsce do odpoczyku od codziennego zgiełku będę wdzięczny za namiary bądź link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruda Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 Adam, my generalnie zawsze uderzaliśmy w zachodniopomorskie : Chłopy, Sarbinowo, ale tam trzeba przejechać to okropne Mielno. Przez co podróż przynajmniej godz dłuższa. Co prawda też w zachodniopomorskim, ale szczerze poleciłabym Dźwirzyno. Cudne plaże, piękne okolice i fajna aura. Mogłabym sobie przypomnieć tam miejscówkę. I oczywiście Darłówko, Darłówko is the Best. Tam trzeba uważać, żeby nie wchrzanić się w miejscówkę daleko od morza. Skubani w linii prostej podają, a nie wszędzie się przejdzie. Jeśli jednak typowo woj. pomorskie, to jestem całym sercem zakochana w Rewie. Mała, przeurocza miejscowość żyjąca własnym życiem. Piaszczysta mielizna, z wodą ciepłą jak zupa, w związku z tym, iż jest odcięta od otwartego morza Zatoką Pucką i Półwyspem Helskim. Jedynym minusem jest kamienisty brzeg, więc w niektórych miejscach lepiej chodzić w butach do pływania. Na plus dla dzieciaków, to, że kilkadziesiąt metrów od brzegu woda sięga do kolan. Bardzo dużo tam kitesurfingowców. Można skorzystać z lekcji. Ja byłam w domkach holenderskich w ośrodku "Kotwica" na ul. Morskiej. Potem w innych, też na Morskiej, ale tych drugich nie polecam. Byłam też w Willi Bursztynowe. Też godne polecenia. Aha, i jest super, że kilka razy dziennie jeżdżą autobusy. 15 minut do Trójmiasta. Tak, że nie trzeba ruszać auta, a można wyskoczyć na Monciak itd. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 44 minuty temu, cygan786 napisał: Szukam ciekawego miejsca do spedzenia urlopu nad naszym Bałtykiem dla 4 osób i piesek. Może bedzie jeszcze +3. Preferowane woj. Pomorskie. Nie szukam willi, raczej domek bądź jakieś przyzwoite kwatery nie daleko do morza. Wieś, małe miasteczko co by tłumów nie było. Ceny żeby były w miarę przystępne dla przeciętnego obywatela. Termin - 29.06 ÷ 14.07 na jakies 7-10 dni. Jak znacie jakieś ciekawe miejsce do odpoczyku od codziennego zgiełku będę wdzięczny za namiary bądź link. Przyjrzyj się dabkowice.pl Za wyjątkiem ośrodka przez płot, to w prawo i w lewo po ponad 4 km wzdłuż plaży pusto! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted January 13, 2018 Author Share Posted January 13, 2018 Przyjrzyj się dabkowice.pl Za wyjątkiem ośrodka przez płot, to w prawo i w lewo po ponad 4 km wzdłuż plaży pusto!Bardzo interesujace miejsce. Ośrodek Pod Wydmą. Szukałem kiedyś w tym rejonie, Bobolin, Dąbki . Dzieki@Jurek za namiar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 (edited) @cygan786 Nigdy tam nie byłem, ale 4 lata temu uczyniłem nawet przedpłątę 800zl. W warunkach stoi jak byk, że nie podlega zwrotowi. I nagle, na początku maja przytrafił mi się zator płucny. Po ok. 2 tyg. przedstawiłem telefonicznie właścicielowi sytuację, a chcąc uniknąc wrażenia, że chcę naciągnąć go na zwrot przesłałem pózniej mailem kartę z wypisem ze szpitala. Nie było żadnych problemów ze zwrotem! Cool gość ! Ale dla Ciebie jest to informacja, że już byś musiał rezerwować, bo on tam chętnych ma full. Powodzenia ! Ps. Co do ryb, to wiem, że on koloryzuje, ale moim zdaniem małą spławikówkę można wziąść, gdyż idąc w kierunku Dąbek, po ok kilometrze napotykasz kanał lączący morze z j. Bukowo. Jeżeli stan wody na to pozwala to migrują tamtędy różne , często bardzo przyzwoitych rozmiarów rybki. Podobno przepiękne krasnopióry i płocie można tam dorwać. J. Bukowo to osobna sprawa. Bez łodzi, raczej bez wielkich szans. Ale wiem, że jest tam gdzieś wypożyczalnia. Edited January 13, 2018 by Jurek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Ja tylko mogę powiedzieć, że każda mało atrakcyjna miejscówka może obdarzyć nas rybą życia, wiem to po tym, co spotkało mnie w 2017 nad Soliną Także do dzieła (choć sam osobiście wole inne miejsca niż morze ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted January 13, 2018 Author Share Posted January 13, 2018 2 godziny temu, grych napisał: Ja tylko mogę powiedzieć, że każda mało atrakcyjna miejscówka może obdarzyć nas rybą życia, wiem to po tym, co spotkało mnie w 2017 nad Soliną Także do dzieła (choć sam osobiście wole inne miejsca niż morze ) Biorę też pod uwagę potrzeby rodziny. W tym roku uparcie nad morze,więc będzie morze. Tam jeszcze nie łowiłem a chcę posmakować plażowego wędkowania. Jak @Grendziu na Nienawiszczu pobuduje domki to i tam się na wczasy kiedyś wybierzemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 13, 2018 Administrators Share Posted January 13, 2018 @cygan786 już są przecież kontenery. A jak chcesz np na pole biwakowe wjechać na wyspę w Polsce blisko morza to też zapraszam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted January 13, 2018 Author Share Posted January 13, 2018 36 minut temu, Grendziu napisał: @cygan786 już są przecież kontenery. A jak chcesz np na pole biwakowe wjechać na wyspę w Polsce blisko morza to też zapraszam ? Półwysep jak już. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 13, 2018 Administrators Share Posted January 13, 2018 30 minut temu, cygan786 napisał: Półwysep jak już. Wyspa Chrzaszczewska - wygoogluj, bo na imprezie jestem, wstęp wolny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts