Jump to content

Ball Maker

Grendziu
 Share

Recommended Posts

Mam zwykłego ball makera 40mm z Mistrala. Jestem z niego bardzo zadowolony. Z procą Stonfo i mieszkiem 60mm tworzy parę idealną.

To powyżej wygląda jak czworodzielny członek terminatora. Nie kupuje mnie jakoś. Może się mylę.

• Like 2
  • Haha 1

3 godziny temu, Grendziu napisał:

z prezentowałem chyba @ArekH bo nie lepił mocno wg mnie...

I nadal tak jest. Mi się przydaje z powodu, bo rzeczną, klejącą zanętę, szybko formuje w kule które i tak dogniatam ręką. 

Mam zwykłego ball makera 40mm z Mistrala. Jestem z niego bardzo zadowolony. Z procą Stonfo i mieszkiem 60mm tworzy parę idealną.
To powyżej wygląda jak czworodzielny członek terminatora. Nie kupuje mnie jakoś. Może się mylę.
Gdzie kupiłeś i jaki to jest zwykły?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Pierwsza lepsza z allegro
https://allegro.pl/oferta/prasa-mistrall-do-formowania-kulek-40mm-am-6500220-7845400417?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Ps. Z tego co pamiętam to Arek kupił rok temu na Rybomanii w Poznaniu.

15 godzin temu, Grendziu napisał:

Miałęm Nash, z prezentowałem chyba @ArekH bo nie lepił mocno wg mnie...

Czy to jest potrzebne?

Moim zdaniem potrzebny Darku ?

oczywiscie używając do procy, jednakowa wielkość, jednakowa waga bardzo pomaga w strzelaniu w ten sam punkt 

Oczywiscie ja nad tą celnością muszę jeszcze popracować ???

Masz racje ten zwykły nash nie zbija kul zbyt mocno- ale to już pisaliśmy ze tu trzeba popracować nad konsystencją i nie raz trzeba dogniatać ręką aby kula się nie rozpadła podczas strzału - oczywiście mowa o dystansach większych 40+

Ale za to ten „pająk” pewnie ubije tak hak chcesz, ale klamor wielki i ciężki mniemam -co kłóci się z minimalizmem ??

Edited by MrProper
  • Haha 1

8 godzin temu, Zola67 napisał:

elvis podlinkował nawet z aukcji, z której kupowałem dwa lata temu :) A przynajmniej od tego samego sprzedawcy.

Tak jak pisałem: do tego proca Stonfo z zielonymi gumami, koszykiem 60mm i można bajecznie nęcić do około 60m. No i zabawa przednia :)

A, nie wiem jak Nash ale na tym z Mistrala stawałem, skakałem i nic mu nie jest. A kawał ze mnie kloca.

Gdyby ktoś stworzył taki przyrząd do lepienie kul ale dużych do nęcenia do bata czy tyczki to byłoby coś. A może istnieje coś takiego, widzieliście może ? 

Mistrall ma wersję 60mm. To już kawał kuli. Choć mniejsza niż typowo ukulana w rękach. Choć do kubka pewnie idealna.

Jak mi przypomnisz wieczorem to zrobię zdjęcie.