Bebzon Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Chodzi za mną kociołek. Taki żeliwny, na ognisko. Na posiadówy, głównie te wędkarskie. Może ktoś posiada i da parę rad, bo nie wiem, czy: 1. Emaliowany od wewnątrz, czy nie? 2. Z trójnogiem do wieszania, czy bez? Bo dokręcane nóżki to mus. 3. Zasada: ile pysków do szamy, tyle litrów pojemności kociołka ma rację bytu? A gdybyście jeszcze podali jakieś konkretne propozycje, ewentualnie sprawdzone przepisy, to byłbym kontent. PS. Poczytałem pana neta. Rady rodem z RODos są fajne, ale mało styczne z takim traperskim podejściem. No, nie wyskoczę do spiżarni po cukinię w sukience z ząbków marchewki, okraszonej woalem cebulki, z lekką nutą aromatu oliwek przełamanych smakiem niedojrzałego agrestu. Ewentualnie mogę doprawić pokrzywą albo sklepanym komarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NPC Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Wszystko opieram na własnym doświadczeniu w gotowaniu ale nie traperskim tylko dobrze przygotowanym, wszystkie składniki kupione z dobrych źródeł. Gotowanie przemyślane i przygotowane czytaj nie traperskie, w DUŻYM kotle. 1. Tak. 2. Bez wieszania - kociłek jest duży to i stelaż ciężki oraz duży czyli niewygodny w transporcie a sam kociołek swoje waży. 3. Zależy co chcesz robić jak klasycznie boczek, kapustę czy inne wywary typowo kociołkowe to im większy tym lepszy ale trzeba mieć umiar, ja robiłem jedzenie na 20 osób więc wiesz Było syto dla każdego Licz się z tym, że każdy chce zjeść a każdy szczególnie przy ognisku i miłym towarzystwie. Przepisy: głownie z internetu na boczki, gulasze i inne takie specjały ale przepis nie jest najważniejszy, najważniejsze są dobre składniki i pilnowanie kociołka. No i nie zapominajmy o atmosferze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Grendziu Opublikowano 4 Lipca 2019 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Żeliwny i na nogach. Mam i ja. Polecam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol w Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Taki mamy taki w kole bodajże 16l. Na 12-14 chłopa styka jadła. Co do przepisu jaki znam najprostszy to cebula duszona z kiełbasą. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bebzon Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Dzięki za odpowiedzi - jutro stacjonarne oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.