Jump to content

Nowy RAPR

NPC
 Share

Recommended Posts

22 godziny temu, NPC napisał:

Wydaje mi się, że jakiś czas temu wyczytałem, że każdy okręg będzie mógł stworzyć swój własny RAPR. Widziałem już nawet w niektórych grupach na fb jak zbierano pomysły, ciekawe dlaczego to upadło? Tak, ja wiem, że takie podejście do sprawy stworzyłoby zamieszanie, ale okręg okręgowi nierówny i można było taki regulamin stworzyć tak, żeby te gorsze mniej rybne mogły się odbudować (duże uogólnienie, ale tu można by napisać grube księgi ;)  W zasadzie teraz też okręgi mogą zmieniać regulamin, ale komu się chce (patrzę na to z perspektywy swojego okręgu)?

U mnie już dawno pozmieniali nie tylko wymiary na tzw. widełki ale i zrobili różne regulaminy na różne łowiska.

Więc w ZO są nie tylko "wąsate dziady w gumofilcach" jak można przeczytać w internecie.

Ale niektórym tego nie wytłumaczysz, neofitów NK jest całkiem sporo a takim tego nie wytłumaczysz.

Widzę u siebie "nowe twarze", ale te główne pozostają jednak bez zmian. W PZW jestem od '91 i w moim kole jest dopiero drugi skarbnik w tym czasie... Pierwszy był do czasu, aż mu trzęsące się ręce nie pomagały we wklejaniu znaczków (nikomu nic nie ujmuję) Takim ludziom - nazwijmy ich - ludziom starej daty chyba nie zależy na zmianach (widzę po sobie w niektórych dziedzinach, że lepsza jest 'stałość' :D ) ale tutaj? Myślę, że trzeba zmieniać się i dopasowywać do potrzeb rynku - w tym wypadku wędkarzy :)  

• 1 year later...
  • 2 years later...

W moim Okręgu zmieniono limity ilościowe na Jazia, Klenia i Leszcza. Do niedawna było po 10szt. Teraz Jaź, Kleń 5szt. Leszcz 6szt. Szkoda że Lina utrzymano 4szt. 

Szczupak, Sandacz, Karp, Pstrąg, Okoń i Boleń mają górny wymiar ochronny. 

• Like 2