Administrators Grendziu Posted November 29, 2015 Administrators Share Posted November 29, 2015 Powiat obornicki, gmina Rogoźno, powierzchnia do 23h, głębokość maksymalna 18m. Jest to łowisko zarządzane przez "Stowarzyszenia Związek Wędkarski Jezioro Czarne" które tym urokliwym miejscem opiekuję się od 16 lat. Ponoć rybaków na tej wodzie nie było od II Wojny Światowej. Woda położna w lesie, z dala od zabudowań, o bardzo dużej przejrzystości, dno widać na 5-8m, stworzona typowo pod wędkarzy. Nie jest to łowisko typowe łowisko komercyjne, typu wanna z rybami. Powiedziałbym że akwen jest na tyle specyficzny i chimeryczny, że ryby częściej nie biorą jak dają się złapać przez wędkujących. Ja zakochałem się w tej wodzie jak byłem małym dzieckiem, po ponad 20 latach wróciłem i nie wyobrażam sobie swoich wojaży wędkarskich bez jeziora Czarnego w sezonie. Szczegóły na stronie www.czarne.info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Wygląda świetnie ponad 400 km to spora przeszkoda, ale może udałoby się wyrwać na wiosnę 3 doby spędzić nad Czarnym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 29, 2015 Author Administrators Share Posted November 29, 2015 Zawijaj Elvisa do auta i wbijajcie nawet latem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Do Elvisa mam 350 km Chęci są, więc może się uda wyrwać we dwóch na parę dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RS Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Byłem! I polecam wyprawy za biołorybem, bo na spina tom nie uświadczył brania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 20, 2015 Author Administrators Share Posted December 20, 2015 Dzisiaj o 10tej odbyła się Wigilia nad jeziorem Czarnym - jezioro, stowarzyszenie, ludzie - wzór do naśladowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Jakieś znajome twarze. Super. Mam nadzieję, że i nam tak będzie dane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 20, 2015 Author Administrators Share Posted December 20, 2015 Myślę, że jeśli w przyszłości będziemy chcieli tam zrobić, zlot, zawody czy jakieś inne spotkanie to nie powinno być problemu - dam radę ogarnąć temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 20, 2016 Author Administrators Share Posted January 20, 2016 20 stycznia 2016r - sezon uważam za otwarty. Zdjęcie z mojego pomostu - na którym nigdy wcześniej nie łowiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Skąd masz pomost? Jakiś Ty fotogeniczny Teraz jak masz swój to można połowić u Ciebie legalnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts