Jump to content

Przyczepa kempingowa turystyczno-wedkarska

Ardiansson
 Share

Recommended Posts

Zima długa, dzień krótki to głupoty przychodzą do głowy i tak sobie wymyśliłem czy przypadkiem nie zostać posiadaczem przyczepy kempingowej do wypadów na ryby i zwiedzanie Europy.

Przyznam, że po za dwiema nockami w zdezelowanej przyczepie nie miałem z tymi rzeczami do czynienia.

Zastanawiam się ile jest roboty przy obsłudze i czy zwyczajnie będzie mi się chciało z tym bawić.

Macie doświadczenia?

Będę wdzięczny za info ;)

• Administrators

Też kiedyś o tym myślałem, mój ulubiony Wujek ma 70lat i jeździ od kilkudziesięciu lat na ryby w ten sposób. 

Jednak zawsze mam z tyłu głowy to, że jest jeszcze łódka. Więc albo Camper, albo co raz bliżej pickup ?

Na którymś z filmików Warmuz pokazywał swojego vana przerobionego tak, by móc w nim spać. W sumie to dmuchany materac ciepła 'kordła' i bez większych przeróbek każde większe auto wystarczy. A i na wędki będzie sporo miejsca.

Się zachciało szlachcie spać na rybach z dachem nad głową. Nie ma letko, hard core i zbierać ściółkę jako materac. Co jeszcze wymyślicie? Sygnalizatory z centralką?

Pokolenie rurkowców kurna bele :D

• Haha 4

Tee... Rurecznik :39icon:

Warmuz i spółka bardzo głęboko mnie nie interesuje :39icon:

Mam gdzie spać na rybach. Jak wyciągnę siedzenia z busa to jest lepszy jak namiot. ?

No to ktoś używał?

P. S. ... a 8K jest za duży :39icon:

Też się kiedyś zastanawiałem. Może nie na teraz, ale tak ogólnie, czy kiedyś warto.

Otóż nie warto. Jak masz vana, w którym możesz dostatecznie wygodnie przytrolić na rybach, to po co Ci więcej?

W kwestii wakacji, to już zupełnie bzdura. Koszty parkowania takiej przyczepy na kempingu nie są mniejsze, jak wynajęcie pokoju w hotelu, a nie musisz się przejmować przyczepą, bo to jednak problem wbrew pozorom.

To taka fanaberia dla zachodnich emerytów, którzy nie mają co z kasą robić. Lepiej przepić.

• Like 3
  • Haha 2

27 minut temu, Dominik napisał:

W kwestii wakacji, to już zupełnie bzdura. Koszty parkowania takiej przyczepy na kempingu nie są mniejsze, jak wynajęcie pokoju w hotelu

Jeśli dobrze pamiętam to w wakacje w mojej ulubionej Danii wynajęcie na 7 dni parceli pod przyczepę było 1000 zł tańsze jak wynajęcie domku holenderskiego. Jednak wiadomo przyczepa to problem. Dodatkowe ubezpieczenie, większe spalanie bolidu, remonty etc. i zestaw może przekroczyć 10 m, więc już na Viatol by się złapał, więc koniec końców zysk może być żaden a do tego problem z klamotem.

2 minuty temu, Hotpoint napisał:

Jeśli dobrze pamiętam to w wakacje w mojej ulubionej Danii wynajęcie na 7 dni parceli pod przyczepę było 1000 zł tańsze jak wynajęcie domku holenderskiego.

Pokoje w hotelach mogę być tańsze. Domek holenderski, to jednak kawał chaty już. Przyczepa razy 4-6, można tańczyć, więc trudno porównać w skali 1 do 1. Ale OK, nawet jeśli, to te 1000 tygodniowo przy kosztach eksploatacji w najgorszym przypadku się wyrównuje. Mowa o eksploatacji, bez kosztów zakupu.

No i nie spinasz się z transportem i konserwacją landary.

Na jednoosiową potrzeba papierów?

Czy też jakiejś długości tylko można ciągać na kat. B

Ogólnie bolid + przyczepa do 3.5 t dcm.

1 minutę temu, Hotpoint napisał:

Na jednoosiową potrzeba papierów?

Czy też jakiejś długości tylko można ciągać na kat. B

Ogólnie bolid + przyczepa do 3.5 t dcm.

Do 750kg Nie