kucharfishing Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 ‼️ Robaczki do sezonu Feederowego gotowe ‼️ Jeśli chodzi o feeder klasyczny a w szczególności zawody. Jednym z bardzo ważnych czynników jest zanęta. Ale oczywiście nie zapominajmy o dodatkach takich jak czerwone robaki ( dżdżownice kalifornijskie) . Patrząc na ceny oraz ilości jakie zużywam podczas sezonu wędkarskiego postanowiłem założyć hodowlę. Pierwsze robaczki pojawiły się w listopadzie 2019r. Aktualnie posiadam 2 zbiorniki w których jest ich coraz więcej . Polecam wszystkim ??‼️ Na początek - Ziemia o niskim ph , kilka kartek papieru dobrze namoczonych i to odstawiłem na kilka dni. Następnie zamówiłem partię dorodnych Dżdżownic. Jeśli chodzi o karmienie - Wszystkie odpady naturalne - zaczynając od obierków od ziemniaków , jabłek, sałaty itp . Zauważyłem że podstawą jest utrzymywanie odpowiedniej wilgoci. U mnie robaczki mają delikatne błotko i dużo lepiej pracują . #kucharfishing #wędkarskistylżycia #feederklasyczny #hodowla 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 @Grendziu ma robaki. Niech się wypowie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucharfishing Posted February 23, 2020 Author Share Posted February 23, 2020 5 minut temu, Hotpoint napisał: @Grendziu ma robaki. Niech się wypowie. tylko gdzie i jakie hehehe 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 7 minut temu, kucharfishing napisał: tylko gdzie i jakie Może pokaże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 23 minuty temu, kucharfishing napisał: tylko gdzie i jakie hehehe To ja w ramach wyjątku powiem coś merytorycznego: Tak da się hodować kalifornijkę ale sprawdzałem jej skuteczność ze zwykłą ziemną dżdżownicą. Wyniki były porażające na korzyść rodzimego robactwa. Może dlatego, że ryba zjada regularnie wpadające do wody robactwo i zna jej zapach i smak. Tylko czasem ciężko nazbierać wystarczające ilości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 23 minuty temu, NPC napisał: Wyniki były porażające na korzyść rodzimego robactwa. TIP napisz coś więcej o tych wynikach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 (edited) 2 godziny temu, NPC napisał: Tylko czasem ciężko nazbierać wystarczające ilości U mnie trzeba ogródek skopać, zapraszam @kucharfishing jaka ilość glizd była potrzebna na początek?? Gdzie trzymasz hodowlę (tzn. jaka temperatura otoczenia??) Edited February 23, 2020 by grych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 1 godzinę temu, Hotpoint napisał: TIP napisz coś więcej o tych wynikach. Pięć razy testowane na dwóch zbiornikach PZW, zanęty były różne ale wszystkie z MatchPro w niebieskich opakowaniach, nasączane mielonymi robakami. Jako przynęty też były stosowane w wersji "urwanej" a nie całe, nastawialiśmy się na leszcze i karasie a jako przyłów karpie. Jednak jak zabrakło robactwa to ryby brały zdecydowanie gorzej więc zalecam stosowanie robactwa niezależnie od ich narodowości TIP? A co to? 21 minut temu, grych napisał: U mnie trzeba ogródek skopać, zapraszam Co Ci ogródek zawinił, że będziesz go kopał? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 5 minut temu, NPC napisał: Co Ci ogródek zawinił, że będziesz go kopał? Sam nie chce 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 5 minut temu, grych napisał: Sam nie chce Potrzebujesz pomocnej ręki czy też raczej nogi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts