Jump to content

Przyrząd do formowania kul

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Jednym z pierwszych przyrządów jakie kupiłem w tym sezonie był NASH BALLMAKER - mam mieszane uczucia co do niego, gdy łowiłem na spławik to spisywał się bardzo dobrze, kule równe na kilka metrów bardzo dobrze się formułowało, jednak gdy próbowałem wybić je procą rozpadały się. Jednak co ręką zgniecie to twardsze, na pewno plusem jest to, że nie mamy brudnych rąk.

Znacie jakieś inne urządzenia do formułowania kul, czy wszystko robicie ręcznie?565c644f116a2_nashball.jpeg.e36ca240f12c

Dobrze , że napisałeś bo planowałem kupić dobrą procę i właśnie takie urządzenie , żeby kule były równe łatwiej strzelać punktowo . Skoro nie da rady strzelać dalej będę lepił ręcznie ale proce i tak kupię :D

• Administrators

Wiesz co, może gdybym miał inne mieszanki, to by może wychodziło, ale w tym przypadku ręka jest  skuteczniejsza, może czegoś nie wiem o tym jeszcze, kto wie :)

Czego to nie wymyślą :) Ja nie widzę ani jednej przewagi tego wihajstra nad tradycyjnym lepieniem ręką :) A żeby sobie rąk nie brudzić to można zwilżyć ręce ;) 

Swego czasu pokusiłem się o wykonanie projektu i nawet zrobiłem prototyp. Jednak coś (już wiem co) poszło nie tak i nie działał jak potrzeba. Brak czasu i chwilowo sprzętu(maszyny) pozostawił projekt w niebycie. Niby jest ,a go nie ma. Mam tylko nadzieję,że przez zimę się uda dokończyć. Oto mała prezentacjaCAM01672.thumb.jpg.94cdaf90ce93fc0cc4cd9CAM01673.thumb.jpg.61db4c821be7e68af0415CAM01674.thumb.jpg.21060c1eb9f82cc0843d3CAM01676.thumb.jpg.a4cfb69eab2932e45414aCAM01675.thumb.jpg.539673f93d02d3c62f107CAM01678.thumb.jpg.f3d97ef81f1644eaf035fW odróżnieniu od oryginału posiada sprężynę pod wypychaczami.  

• Like 1

• 1 year later...

Grendziu,bullmaker to super przyrząd nie ma lepszego,trzeba zrobić odpowiednio mieszankę zanętową i tyle.odpowiednio domoczona,czy to glina czy pelet ,czy zanęta świetnie nadaje się do procy.Trzeba popracować nad lepkością mieszanki

• Administrators
28 minut temu, stas1 napisał:

Grendziu,bullmaker to super przyrząd nie ma lepszego,trzeba zrobić odpowiednio mieszankę zanętową i tyle.odpowiednio domoczona,czy to glina czy pelet ,czy zanęta świetnie nadaje się do procy.Trzeba popracować nad lepkością mieszanki

Nie lubiłem go.... Wolę rękę :-)