Bebzon Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Może ktoś z Was miał do czynienia z tymi wędkami? Szukam choćby opinii, bo o ich pomacaniu to mogę zapomnieć w moim mieście-Biedapieszcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
<º)))>< Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 Dnia 26.03.2020 o 15:33, Linek727 napisał: Może ktoś z Was miał do czynienia z tymi wędkami? Szukam choćby opinii, bo o ich pomacaniu to mogę zapomnieć w moim mieście-Biedapieszcie. Jutro będzie u mnie 3,7m 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 Cacuszko. Na szczęście nie mam świra na punkcie feedera, bo zaraz bym majątek rodzinny wyprzedawał, żeby sobie to cudo kupić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
<º)))>< Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 (edited) Kijek dojechał z Polandfishingu - dostałem gratisa - malutkie kuleczki TOPMIX'a.. kilka opierdzieliłem bo niby truskawkowe ale zalatywało poziomkami a że te uwielbiam to.. Wędka, ok Sam kijek kupiłem bo bardzo przypominał mi Browning Sphere Briad Special 3.6m/50gr - Rive ma 3.7m (mimo że opisana 12FT) i c.w. także 50gr. Co jest podobne - na pewno malowanie szczytówek. Są dwie w zestawie 1oz i 2oz. - węglówki. Szczytówki są sztywniejsze niżeli np w Sphere Bomb. I dobrze, bo 3oz w Tregaronie 4.2m to jest bardziej miękkie jak 1,5oz w SLR. Co do samego kija - masa 148gr przy czym Sphere Braid Special miała 145gr - no ale tutaj rękojeść jest korkowa a w Spherze jest pianka. Gdyby nie to że Sphere Braid Special była w 3składzie to byłby to prawdopodobnie u mnie ulubiony kijek. Sprzedałem go Stasiowi Kokottowi - ogólnie to czekam na info od niego jaka tam jest pierwsza przelotka bo w tej Rivie jest MEGA. Porównując Rivke z SLR czy Aventusem które są opisane jako dystansowce ~c.w. 100gr i mają ~220+gr masy to średnica wewnętrza pierwszej przelotki w SLR i Aventusie jest 19.5 a Riva ma 22.5mm (!) Dodatkowo dzięki temu że Riva ma korek na rękojeści jest wg mnie ciut lepiej wyważona niżeli była Sphere Braid Special. Kołowrotek 300gr (Stradic FK C5000 XG + zmieniony knob + korkoguma jako podkład) Co do samego kija to wg mnie jest bardzo ładnie zrobiony, mata z logo jest aż do gniazda szczytówek. Sama akcja jest dość głęboka ale z zapasem mocy - podobnie jak w Parabolixie SUVie 12FT. Mimo że opisany jest do nie dalekiego łowienia leszczy to myślę że dzięki tym przelotkom będzie z tego latać jak z katapulty. Obstawiam że 80m będzie osiągalne tym kijem Na razie na sucho sobie machałem i koty płoszyłem ale czuję że to jest to Kilka fotek na szybko Edited June 4, 2020 by <º)))>< 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.B Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 (edited) Przepiękny kijaszek. Uwielbiam korek i żadna guma, pianka mnie nie przekona, choć aby nie było, też nie przeszkadza. Ciekawe jak z ceną i dostępnością szczytówek, bo to może być duży minus takich egzotycznych kijków. Edited June 4, 2020 by Bartek.B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Dobrze, że Rive nie robi takich fajnych bolonek, bo musiałbym się szarpnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.B Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Przed chwilą, Sołtys stan napisał: Dobrze, że Rive nie robi takich fajnych bolonek, bo musiałbym się szarpnąć Poczekaj zrobią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Nawet jak zrobią, to będą pewnie nie do kupienia w PL jak większość sprzętu RIVE. Chyba, że Górek wróci do współpracy z żabojadami i sprowadzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted June 5, 2020 Author Share Posted June 5, 2020 Coś czuję, że się wkręciłem w tego kija. Apage, satanas! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted June 5, 2020 Author Share Posted June 5, 2020 Nie ma na stanie. Wrrr... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts