Jump to content

Haczyki firmy SASAME

Tench_fan
 Share

Recommended Posts

Na ostatniej Rybomanii w Poznaniu znaleźliśmy się na stoisku firmy MUSAGA z Słubic.

Wraz z @ArekH i @elvis przyjrzeliśmy się ich ofercie.

Jest ona importerem i dystrybutorem żyłek i haków japońskiej firmy SASAME.

Nabyliśmy na próbę ich wyroby i muszę tu pochwalić wspomniane haki :

5ea19955f1122_hakiSasame.jpg.f716fbe3fb9a0a5af76ce60ac4a38d9d.jpg

Akurat te na te "12" są powiązane na żyłce 0,16 a ja korzystałem wczoraj i dziś z 12 na żyłeczce 0,12.

Haki są "pieruńsko ostre", do tego stopnia, że po wbiciu w rybią wargę jest problem z odhaczeniem. Trzymają jak "sam diabeł" B|

Krąpie i średnie leszcze nie stanowiły może wymagającego przeciwnika/testera, ale mnie owe haki przekonały.

Uważam, że do łowienia na robactwo są dobrym wyborem.

Edited by Tench_fan
  • Like 2

Ja też jestem zadowolony i nawet kilka dni temu szukałem na stronie u przedstawiciela żeby je zamówić, ale nie ma ich , a bynajmniej nie widnieją na stronie. 20200308_214700.thumb.jpg.d8582b1f5c22c15f085eff3a813c5457.jpg

Danielu @elvis, a próbowałeś się skontaktować telefonicznie?

Na opakowaniu znajdują się namiary na dystrybutora z numerem telefonu.

Danielu [mention=4]elvis[/mention], a próbowałeś się skontaktować telefonicznie?
Na opakowaniu znajdują się namiary na dystrybutora z numerem telefonu.

Nie, nie dzwoniłem. Sezon jest trochę nie normalny, wiec nie będę robił zapasów.
Robiłem porównanie w czasie łowienia i mają bardzo dużą skuteczność zacięcia. Na hakach innej firmy miałem małą skuteczność, co mnie trochę zdziwiło, bo kiedyś byłem z nich zadowolony.
Różnica była bardzo odczuwalna. Testy powtarzałem kilka razy w celu wyeliminowania przypadkowego wyniku.

Żadnej z rzeczy którą zakupiłem na targach, na stronie nie ma. Sprawdzałem zaraz po powrocie do domu. Chyba się nie obejdzie bez konsultacji tel. Może sklep jest w fazie rozwoju? Z tego co rozmawiałem z właścicielem na targach nie posiadają sklepu stacjonarnego, ani na Allegro. 

11 minut temu, ArekH napisał:

Żadnej z rzeczy którą zakupiłem na targach, na stronie nie ma. Sprawdzałem zaraz po powrocie do domu. Chyba się nie obejdzie bez konsultacji tel. Może sklep jest w fazie rozwoju? Z tego co rozmawiałem z właścicielem na targach nie posiadają sklepu stacjonarnego, ani na Allegro. 

Ta firma była już z 4 lata temu. Wiem, bo osobiście widziałem banner, jak się włóczyłem po peryferiach Słubic :D