Jump to content

Elektornika na łodzi - wątek zbiorczy

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Chyba najbardziej dynamiczna branża wędkarska. Postęp technologii i nowości jest tak duży, że kiedy nie kupisz to już tracisz, ja w przypadku tv, smartfon czy komputera. 

U mnie czas na zmiany. Nie będę kupować za 15tys, bo nie ma sensu. Ale budżet do 3tys mam. Coś ktoś podpowie? 

• Grendziu changed the title to Elektornika na łodzi - wątek zbiorczy
  • Administrators

Zmieniłem trochę wątek, a może ktoś kiedyś podłączy się do dyskusji.

W tamtym tygodniu miałem okazję bawić się Echo Map Garmina i porónywałem ją z Solixem - wg mnie całościowo, gdyby nie podłączać ekstra przetworników z live wygrywa Humminbird, Lowerenca nigdy nie miałem, więc nie mam porónania.

Dokładniejszą analizę pokazano tutaj:

Jeśli chodzi o silniki dziobowe, to nie polecam Ulttery, ja ją wiziąłem z dwóch względów, że sama się składa i rozkłada ze względu na pilota (problem z ręką) niestety cześto też blokuję, aktualnie pracuję nad rozwiązaniem problemu i jeśli teraz się nie uda, to sam nie wiem. Minnkotę też wybrałem dlatego

Co do dziobówek, na rynku jest nowość Ghost z Lowrenca, wydaje się być wypisz wymaluj ja polecana od Garmina, na bank gdybym składał na nowo to bym poszedł w Ghosta lub PowerGuide, bo opinie od innych użytkowników też ma poozytywne. Choć jak to mówią, w moich rękach, niezniszczalne ponoć się zpesuję :P

18 minut temu, Grendziu napisał:

Zmieniłem trochę wątek, a może ktoś kiedyś podłączy się do dyskusji.

Za wysokie progi Darecki. ?Ty statek kosmiczny budujesz.?

• Administrators
1 minutę temu, ArekH napisał:

Za wysokie progi Darecki. ?Ty statek kosmiczny budujesz.?

No na pewno bym zbudował ponownie wszystko na nowo, mniej, gęściej, solidniej. Czyli pewnie Tangilir 400 - taka jak miała być na początku, silnik elektryczny o dużej mocy, bez spaliny - bo na 9 z 10 miejsc gdzie pływam nie można używać siolnika spalinowego i z dwie echosondy na pełnym wypaslie i może dziobówkę bez Ulterry. Jednak nawet gdybym miał dzisiaj duże wolne środki na zbudowanie tego, to pewnie bym się nie odważył, bo w praniu i tak wychodzi zawsze coś nie tak. Na pewno też rozważyłbym zakup łodzi Finvall, bo jakościowo to jest lider na rynku.

2 minuty temu, Grendziu napisał:

też rozważyłbym zakup łodzi Finvall,

Patrząc jak cię często wyobraźnia ponosi, nie wykluczał bym takiego scenariusza. ?

• Administrators
7 minut temu, ArekH napisał:

Patrząc jak cię często wyobraźnia ponosi, nie wykluczał bym takiego scenariusza. ?

Już nie,za stary jestem, plan na ten rok to do wycągarka elektryczna  (płozorlki)  i stop, ale na razie nie mogę uzbierać na zreprewanie auta, więc może być trudno.

• 3 weeks later...

Pierwsza zagadka wyjaśniona.

Jeśli to sum to lekko drewniany ?

Nowe echo robi robotę i pomaga zobaczyć to co wcześniej było niedostępne.

received_575315617265730.jpeg

• Like 1

• Administrators

Jeśli ktokolwiek to czyta, nigdy, przenigdy nie kupujcie automatycznie opuszczanej Ulterry, dramat, największy shit jaki kiedykolwiek kupiłem za grube Ojro. A i serwis w Pl to jakiś śmiech. Zastanawiam się czy nie zrobić sprawy w sądzie z tytułu rękojmi, a naprawdę trzeba mocno się natrudzić,abym w życiu cokolwiek reklamował i był tak mocno wq...???Aktualnie na rynku wymiata Ghost ponoć 36V.