Jump to content

Podstawy żeglowania połączone z wędkarstwem

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Apetyt ponoć rośnie w miarę jedzenia... IMG_20200531_101941.thumb.jpg.0acbf438f10f0c945eb9bc0f5d4aa3d1.jpgIMG_20200606_044701.thumb.jpg.80358569eb7aae1e63715ddeffef145c.jpgIMG_20200531_122311.thumb.jpg.a52be9ecc1d6c3685602a187b4dbc9b6.jpg

Ja cisnę na tej mojej łódce około 40km/h to przypomina mi się deska...

Aktualnie wg tego dokumentu już sporo mogę. IMG_20200703_192050.thumb.jpg.6bc486237a2a47a933b32065f17dab91.jpg

Czyli, mogę pływać po całym świecie, wypożyczać sprzęt motorowy do 16m długości i oddalać się na wodach morskich maksymalnie do 20 mil morskich od brzegu.

Już całą noc siedziałem aby poszukać fajna motorówke, niestety nie m drobnych i wydanie na łajbe która kosztuje od 1,2 do 2,4mln zł mija się z celem. Nie w tym życiu raczej, choć... 

Jest coś takiego jak czarter łodzi i najkorzystniej wygląda jakby wynajem tam... 

Przy 6 osobach to koszt 80/100euro doba osoba wszystkie koszty, czyli paliwo, nocleg w porcie etc. Pewnie do tego trzeba policzyć jedzenie i alko jak ktoś musi. 

https://www.boataround.com/pl/lodz/futura-40-freya-i

Mając mój papier aktualnie lepiej wziąć hostessę na pokład niż kapitana, bo pływanie sam ogarnę :39icon:Screenshot_20200704_111247_com.android.chrome.jpg.0c2283421778cf7bfb9d7cb3fd250d91.jpg

A tak dla porównania wygląda czarter na wypasie w Polsce - taka doba to 14tys zł - masakra... 

Screenshot_20200704_102925_com.android.chrome.jpg.e409fc9ded6ec2e2b8ad3da51d0ad67f.jpg

Plan jest taki, ponieważ 40te urodziny miałem bardzo słabe, to jak dożyje to 45te jadę do Chorwacji, dwóch Ziomków już zaraziłem pomysłem. 

Problem to cash, ale jak się zepnę to chyba zdążę troche odłożyć ???

IMG_20200531_122305.jpg

IMG_20200606_060217.jpg

Ci to chyba jednak upały nie służą... Porównywać żeglarstwo morskie z łódką do łowienia ryb... Ale fakt fantazji to Tobie Darku odmówić nie można

• Administrators
51 minut temu, mav3rick napisał:

Ci to chyba jednak upały nie służą... emoji6.png Porównywać żeglarstwo morskie z łódką do łowienia ryb... Ale fakt fantazji to Tobie Darku odmówić nie można emoji6.png

Przeczytaj pierwsze zdanie... Wszystko przed mną. Od dziecka mówiłem, kim byś chciał zostać?  Kapitanem statku. 

Po to robie ekstra papiery aby móc kiedyś pływać bez ograniczeń. Na razie jest wędkarstwo, potem Chorwacja itp... Jeśli wyjdzie będzie super. 

• Like 1

@Grendziu Masz super podejście do życia. Nie wolno się ograniczać, bo się nie uda, bo nie ma kasy, bo sro, bo tamto, bo żona, bo praca itp.

Nie wyjdzie to, to wyjdzie inne, ale (luźnie cytując) niczego się nie zmieni, robiąc ciągle to samo. :beer1:

Goń marzenia, powodzenia!:1310_thumbsup_tone1:

• Thanks 1

1 godzinę temu, Grendziu napisał:

Mając mój papier aktualnie lepiej wziąć hostessę na pokład niż kapitana, bo pływanie sam ogarnę :39icon:Screenshot_20200704_111247_com.android.chrome.jpg.0c2283421778cf7bfb9d7cb3fd250d91.jpg

Jakbym miał wybierać Ciebie za darmo czy Hostessę za dopłatą to zgadnij kto by został na brzegu :D

Aye, aye Captain - zostałbyś szczurem lądowym :P 

• Administrators
1 godzinę temu, NPC napisał:

Jakbym miał wybierać Ciebie za darmo czy Hostessę za dopłatą to zgadnij kto by został na brzegu :D

Aye, aye Captain - zostałbyś szczurem lądowym :P 

W tym wpisie oto chodziło, że ja się poświęcam i z ekipą chętnych robię za "kierowce" a w zamian albo zaoszczędzamy 176Euro na dobe albo lepiej zabrać Hostessę :222_hear_no_evil:

Żeglarstwo ... Miałem do tej pory dwie pychówki na Wiśle, pływałem na wietieroku 8 koni.

Miałem okazję dwa, albo trzy lata temu posterować żaglówką w Rynie, tylko na tym pierwszym trójkątnym żaglu i masakra.

Ta cisza, spokój i no nie wiem co ... dostojność.

Polecam. 

• Administrators

Żagle trzymałem dwa razy w ręce sam... 

Potem wsiadłem na 15 lat na deskę, kolejnym krokiem miał być kajcik, nawet tydzień przed wypadkiem umawiałem się z kolesiem, że ja jego żonę naucze na Windsurfingu a on mnie na Kaitsurfingu.. 

Chciałem kiedyś spróbować też na Katamaranach, adrenalina na wodzie to było to cis co mnie kręciło, człowiek zciapciał i wybrał wędkarskie przygody... 

Chce to zmienić na ile mogę, oczywiście nie kosztem wędek, bo to też uwielbiam :champagne-2010:

Ktoś tu się starzeje i wpadł w ten nieznany mi okres.

Oby mi po 40 nie odjebało.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• Administrators
14 minut temu, Ostap napisał:

Ktoś tu się starzeje i wpadł w ten nieznany mi okres.

Oby mi po 40 nie odjebało.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Nie, to są uśpione pasje, które po 30roku życia pękły jak banka mydlana. Kubica może, to czemu nie ja?

Czas przykręcić śrubę z zarabianiem i się  potem bawić. 2 lata czas start ?