Administrators Grendziu Posted July 31, 2020 Administrators Share Posted July 31, 2020 Jezioro leży około 5 km na zachód od granic Poznania. Linia brzegowa jest słabo rozwinięta, brzegi niemal bezleśne. Przez jezioro przepływa lub, według innych autorów, rozpoczyna się w nim rzeka Sama. Na północno-wschodnim krańcu jeziora znajduje się wieś Lusowo, zaś na południowo-zachodnim Lusówko. Źródło - Wikipedia A co tam, zapisałem się ??? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 6, 2020 Author Administrators Share Posted August 6, 2020 Dzisiaj nietypowo, w południe od 12tej do 20:30. Łączny wynik to około 50 okoni w przedziale od 15-30cm. 40plus spiął się pod łodzią i niewymarowy szczupak. Ryby oczywiście pływają dalej. Pływałem gościnne na łódce z Romkiem, bo ponoć na Lusowie nie wolno na spalinie, a jednak... Gdy Policja sprawdzała kapoki (dostałem mandat 20zł) to przez przypadek jezioro nie zostało ujęte w wykazie i na spalinie można... Do kiedy, nie wiadomo, ale jest szansa, że da się w tym roku tam pływać. Woda urokliwa, blisko Poznania, czysta, typowo szczupakowo, okoniowa. Jezioro rynnyowe z ciekawym urozmaiconym dnem, górkami, wyspami pod wodą, łakami szczupakowymi. Bardzo fajna wodą z dużym potencjałem. Romek dzięki za wspólne pływanie i jeszcze raz przepraszam za ucho??? Mam nadzieję, że do zobaczenia na wodzie. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 10 godzin temu, Grendziu napisał: Dzisiaj nietypowo, Wędkowanie ci nie wychodzi, ale choć ładne foto wstawiasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 7, 2020 Author Administrators Share Posted August 7, 2020 1 godzinę temu, ArekH napisał: Wędkowanie ci nie wychodzi, ale choć ładne foto wstawiasz. Fotki właśnie beznadziejne, a wyniku nie mam co się wstydzić, wychodzi na to, że jednak coś tam umiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 1 godzinę temu, Grendziu napisał: wychodzi na to, że jednak coś tam umiem Pocieszaj się tak dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 7, 2020 Author Administrators Share Posted August 7, 2020 Kuzyn na FB wrzucił coś takiego u mnie w komentarzu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 8, 2020 Author Administrators Share Posted August 8, 2020 Kurna flak, tak mi się spodobała woda, że kupiłem roczne zezwolenie ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 27, 2020 Author Administrators Share Posted August 27, 2020 Gotowi do walki z @Marceljutro trening, sobota i niedziela zawody??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 29, 2020 Author Administrators Share Posted August 29, 2020 Wczoraj trening i mini integracja na zawodach. Rano start o 5:30. Ponad 29 drużyn, 7gidzin walki i w pierwszej turze z @Marcel wydlubaliśmy 8 punktowantch okoni. Co dało nam wynik 207 pkt oraz piąte miejsce. O jeden punkt za Prezesem sekcji @Łukasz Michalak Generalnie mega udanie, jak dla nas nowicjuszy bardzo dobry wynik, bez względu co wydarzy się jutro. Właśnie zaczynamy integrację nr 2??? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 11, 2020 Author Administrators Share Posted October 11, 2020 Wczoraj pływaliśmy niby w idealnych warunkach, deszcz, zachmurzenie, jesień... Niestety ryby nie współpracowały, śladowa ilość okonia i jedna obcinka... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts