Administrators Grendziu Posted November 4, 2020 Administrators Share Posted November 4, 2020 Przejrzałem forum po haśle "Wisła" i były wątki, ale one dotyczyły głównie jakiś wycieków, katastrof etc. Na początk film mojego ulubienica z Pl. I troszeczkę muszę się doczepić, takie lelum polelum to było. Na koniec mała szpilka o regulacji, ale spodziewałem się wiecej, że ktoś w końcu zajmie stanowisko dość mocne jeśli chodzi o przekop zalewu wiślanego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 30, 2020 Author Administrators Share Posted November 30, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 12, 2021 Author Administrators Share Posted March 12, 2021 Jak tu być apolitycznym ??? https://next.gazeta.pl/next/7,172392,26863722,wraca-pomysl-z-czasow-gomulki-bedzie-nowa-tama-na-wisle-ekolodzy.html#s=BoxOpMT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 (edited) 11 godzin temu, Grendziu napisał: Jak tu być apolitycznym ??? https://next.gazeta.pl/next/7,172392,26863722,wraca-pomysl-z-czasow-gomulki-bedzie-nowa-tama-na-wisle-ekolodzy.html#s=BoxOpMT Nie będzie tamy, powód jest prosty nie będzie kasy na jej budowę, wykup terenu a Unia nie da kasy na tamę. Edycja: Przynajmniej mam nadzieję, że jej nie będzie bo znalazłem wizualizację tej tamy: Edited March 12, 2021 by NPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 15, 2021 Author Administrators Share Posted March 15, 2021 Generalnie, to może jakiś uczony by się wypowiedział na ten temat, bez względu na wyznanie polityczne? Np zalew Goczałkowice, nawet maczałem tam kija kiedyś, sztuczny zbiornik, z którego korzystało 3,5 mln mieszkańców w pobliżu. Warto budować takie pierdoly czy nie? "dla Ryb" i przyrody - nie, a z innych powodów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 23, 2021 Author Administrators Share Posted March 23, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted February 23, 2022 Share Posted February 23, 2022 Dziś korzystając z dnia wolnego objeździłem około 20km linii brzegowej Wisły, by znaleźć jakieś fajne miejsce do moich Wiślanych wędkowań. Woda mega wysoka, na ten moment średnio widzę swoje wędkarskie szanse, ale kilka miejsc fajnych znalazłem. Strasznie dziś wiało, więc i fala spora była. Woda w miejscach spokojnych, gdy ostatnio objeździłem Wisłę, dziś rwała ostro. To jest trudna rzeka, jednak mam do niej blisko i chcę ją trochę poznać w tym sezonie, odpuszczając odcinki, które dobrze znam, sezon 2022 będzie pełen niespodzianek, tak to czuję, bo najarałem się na Wisłę, jak mało kiedy ????? Tak na marginesie, to na odnodze woda mega wysoka, zostają tylko zatoczki na Wiśle do obławiania. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 23, 2022 Author Administrators Share Posted February 23, 2022 @Grzes77 wrzuciłem w odpowiedni wątek aby rósł.... W końcu zabierasz się za poważne wędkowanie, a nie jakieś komercje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 23, 2022 Share Posted February 23, 2022 [mention=722]Grzes77[/mention] wrzuciłem w odpowiedni wątek aby rósł.... W końcu zabierasz się za poważne wędkowanie, a nie jakieś komercje Wrzuć tylko relację z wędkowania na swojej komercji.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts