Jump to content

Miętus

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

@Splot wywołał w innym wątku do tablicy miętusa, którego z 2 razy w życiu jadłem w smażalni nad morzem, więc proszę, tutaj dużo informacji o tej rybie:

• Like 1

Za gówniarza często lataliśmy z braciakiem za tą rybą. Powiem tyle, czym gorsza pogoda tym lepsze brania i wcale to nie jest mit. Kilka lat temu chyba w marcu 2015 zrobiliśmy z chłopakami z sumowej pasji testowy wypad nad Bug za miętusem, tak z ciekawości, nawet udało nam się złowić chyba ze trzy czy cztery sztuki. Niewielkie ale zawsze to coś.

Ogólnie miętus lubi głębsze spokojne dołki w rzece, gdzie w pobliżu są kryjówki typu duże kamienie, powalone drzewa, bądź wysoka burta, która obsuwając się tworzy na dnie różnego rodzaju zagłębienia i kryjówki. Nie ma co go szukać daleko od brzegu, chyba że przy kamiennych opaskach, główkach wchodzących głęboko w nurt rzeki. Przynęta mięsna, filecik, mały żywczyk, rosówka...

42e46988bb9e39d72cd5a0c425a47c25_resized.jpg

• Like 5
  • Thanks 2

Dziękuję już oglądałem. Ryba marzenie ma którą zasadzam się od 19 lat i jeszcze żaden wypad nie doszedł do skutku do tego trzeba mieć towarzystwo aby nie zamarznąć. Może po okresie ochronnym w końcu się za nim wybiorę.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 11 months later...
  • Administrators
Dnia 10.12.2020 o 17:17, Splot napisał:

do tego trzeba mieć towarzystwo aby nie zamarznąć

Mam nadzieję, że o kobietach myślałeś ???

Mam nadzieję, że o kobietach myślałeś
Tak, w listopadzie podczas deszczu ze śniegiem i przymrozkiem

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• Haha 3

Ale się uśmiałem.

@Grendziu zajmuje się zawodowo odkopywaniem wątków.

Odpowiedź Michała @Splot mistrzostwo świata.?

No tak. Idealne towarzystwo w listopadzie na nockę przy "psiej pogodzie". No chyba, że z teściową którą bardzo nie lubisz.

Każda inna kobieta weźmie cię za czubka i natychmiast zerwie z tobą relacje, zwłaszcza te bliższe.

Natomiast dla umilania sobie czasu z kobietą są setki lepszych miejsc i okoliczności.

No chyba, że masz za towarzyszkę życia kobietę równie "szurniętą" na punkcie wędkowania jak ty sam.

Co samo w sobie byłoby niezłym cudem i wygraną w totka.?

• Like 2