tobiasz Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Witajcie, Będę prezentował tutaj swoje gumowe wypociny, w razie pytań jestem do dyspozycji. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Cześć. Te gumy już mają jakiś sens Niestety nie przekonują mnie gumy bez własnej pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobiasz Posted January 8, 2021 Author Share Posted January 8, 2021 1 minutę temu, Hotpoint napisał: Cześć. Te gumy już mają jakiś sens Niestety nie przekonują mnie gumy bez własnej pracy. Większość fajniejszych ryb łowię właśnie na takie bez pracy własnej, pracują jak im zagrasz i o to chodzi a z trójkątną główką już całkiem potrafią czynić cuda, polecam się przełamać gdy ripperki nie dają ryb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Spróbuję. Następnym razem, gdy będzie lipaza nad wodą odgryzę ogon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobiasz Posted January 8, 2021 Author Share Posted January 8, 2021 To jeszcze ostatni projekt wędeczki Okoniowo - pstrągowy Batson SP781-2, o długości 198 cm w dwóch kawałkach, moc 2-6lb i ciężar wyrzutu 1,8 - 7g. Prezentowany kijek ubrany w komplet przelotek Fuji Alconite, uchwyt Fuji TVS, dzielona rękojeść z egzotycznego drewna Zebrano, omotka fluo orange Justace. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 8, 2021 Administrators Share Posted January 8, 2021 Mam na "Justynie" blank casta od @tobiasz do 7g i się motam, ale tylko dlatego, że mulitk tak se mi funkcjonuję, kij jest rewelacyjny. W planach jest zbudowanie docelowo 8 kijków . 4x cast i 4 x spinn - komplet do max 35g. Zastanawiam się jak dobrać optymalnie gramaturę, aby odławiać wszystko na "lekko" do 35g właśnie i na tym stop, nie chcę już nic zmieniać Aktualnie przymierzam się do casta nr 2 na "Justynie" i zadaję sobie pytanie do ilu g powinna być druga wersja - wychodzi mi 12/14g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobiasz Posted January 8, 2021 Author Share Posted January 8, 2021 Pytanie co i jak ma być tym kijkiem łowione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 8, 2021 Administrators Share Posted January 8, 2021 1 minutę temu, tobiasz napisał: Pytanie co i jak ma być tym kijkiem łowione Standardowe pytanie, skąd ja je znam No w tamtym roku były założenia, że tylko guma, guma i guma. Ale tak nie było, w grę wchodzą i woblery i gumy i obrotówki tylko MEPPS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobiasz Posted January 8, 2021 Author Share Posted January 8, 2021 Jak planujesz tyle kompletów kijaszków można pomysleć by spin był pod gumy a cast wobki lub inaczej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 8, 2021 Administrators Share Posted January 8, 2021 2 godziny temu, tobiasz napisał: Jak planujesz tyle kompletów kijaszków można pomysleć by spin był pod gumy a cast wobki lub inaczej Nie, nie, nie to nie tak. Casty do 35g mają być do zabawy głównie przede wszystkim, a spinn pod zawody, a w czasie zawodów cast rezerwowy jak coś schrzanię. Dlatego musi być uniwersalnie niestety, bo do każdej wody przygotowuję się indywidualnie. Jak już coś masz ekstra zaplanować, to system przyciągania sandaczy. Na spokojnie z tym, ja to chcę latami zbierać, na tą chwilę na marzec gdzieś pierwszy kijek zamówię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts