Dominik Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Rok powoli dobiega końca. Mój okręg PZW już pokazał cennik na 2016. Powoli zaczynam myśleć o strategii na przyszły rok. Zastanawiam się jakie licencje wykupić, by połowić i nie popełnić ruiny finansowej. Na chwilę obecną chcę kupić składkę na wody nizinne PZW - 215 PLN. Resztę pewnie doprawię jedniodnówkami. Wy już wiecie gdzie będziecie łowić, czy planujecie jakieś zmiany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Fajnie że podrzuciłeś ten temat i w takiej wersji (planów przyszłorocznych). Z jednej strony pewnie tradycyjnie opłacę zezwolenie na GR Giżycko (bo mam najbliżej i lubię te wody). Z drugiej strony szkodniki moje podrosły, łowić ryby lubią, więc może skuszę się na jakieś inne (trochę dalsze) wody PZW, bo lubię łowić na rzekach. Wiem, że to dodatkowa procedura i koszty, ale wędkowanie traktuję jako zabawę i odpoczynek, więc warto w to inwestować. Co do wód PZW to nie mam pomysłu gdzie się zapisać, bo muszę sprawdzić które wody należą do konkretnego okręgu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 4, 2015 Administrators Share Posted December 4, 2015 Sam nie wiem, na bank to jezioro Czarne, mam łowisko pod Wałczem, gdzie mogę łowić bez ograniczeń, do PZW nie płacę składek z 5 lat, pewnie będę sporadycznie wykupywał dniówki. Korcą mnie trochę rzeki, więc i Arka pewnie odwiedzę na Odrze lub Warcie Uwielbiam wody nieznane, bo tam uwalniam wodzę fantazji o wodach....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Ja na pewno PZW - jak Dominik i pewnie jakieś dniówki - ale nie wiem jeszcze co i gdzie. W przyszłym sezonie skupiam się na rzece, ewentualnie kanały. Zobaczymy jak wygląda Sukiel - może warto tam powędkować. Dominik ja przechodzę do koła Olsztyn Miasto a Ty zostajesz w swoim kole? Chodzi mi o te zmiany w styczniu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 4, 2015 Author Share Posted December 4, 2015 Ja Andrzeju zawsze tam, gdzie Ty Zmiany są potrzebne, więc jestem za nimi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Ja mam dylemat. Na pewno będę łowił i opłacał w swoim macierzystym okręgu radomskim, ale zastanawiam się nad dopłatą do mazowieckiego, no i jeszcze do stowarzyszenia działkowców w którym jestem od kilku dwóch lat (nie w stowarzyszeniu tylko w kole). Finansowo to dla mnie katastrofa. Mam dwóch małolatów co moczą kije i tu też trzeba swoje wpłacić. Tak więc na start jakieś 600. Mam też w planach zamiar pomęczyć karpie na komercji i to dość intensywnie, a każda taka przyjemność to koszt 25zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 3 minuty temu, Elvis napisał: Mam też w planach zamiar pomęczyć karpie na komercji i to dość intensywnie, Olej komercję, szukaj karpiszonów w wodach dzikich Pewnie będą mniejsze, ale jaka frajda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 4, 2015 Administrators Share Posted December 4, 2015 Elvis za dużo zainwestował w koszyczki, więc nie da rady bez komercji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Poświęcę się dla dobra nauki. Ktoś musi robić testy, a po drugie gdzieś trzeba odreagować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 5, 2015 Author Share Posted December 5, 2015 Ja tam nie lubię komercji, bo nigdy nie lubiłem sikać w Toi Toi. Zawsze wolałem naturalne krzaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts