Jump to content

Wszystko o multiplikatorach

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Jak dla mnie za długie, ale w chwili wolnej przeczytam. 

https://pikemafia.pl/sprzet-wedkarski/multiplikator/jak-dobrac-odpowiedni-multiplikator/?utm_source=fb&utm_medium=dobmul&utm_campaign=dobormultik&fbclid=IwAR1_IJlcNtrV8nBGwfoW_o2opye7os3lo-HqA3-7UHkeczi7QpBG8l8Q2g4

Szukam cały czas multika do zestawu 120/150g i zastanawiam się nad Daiwa Tatula 300 niby nowość na ten rok. 

• 4 months later...

Ażeby wnieść coś jeszcze do tematu:

Jak niektórzy wiedzą zakupiłem korbę do multiplikatora, specjalnie wybrałem opcję w "rozsądnych" pieniądzach czytaj tanio z dwóch powodów. Pierwszy jest taki, że jest sporo recenzji i opisów droższych wariantów a drugi powód jest taki, że mam zastępczą korbę która jest sporo droższa.*

Przechodzimy do rzeczy:

Knob jest wykonany z twardej pianki:

1.jpg.1ca1621673efa64fe4a021bc2a18a405.jpg

Ramię jest metalowe, najszersza cześć osi jest zanitowana więc nici z rozbierania.

4.jpg.860e998faa6121ddb39fa10f9f6e3fd7.jpg

2.jpg.814c51e25ef8cbd9ad15e7dfbb30af19.jpg

Tak prezentuje się całość po rozebraniu na części:

3.jpg.57db78d3b9cb2b1b74458dc3253f508c.jpg

Czy warto iść w opcję ekonomiczną? Na chwilę obecną jestem zadowolony ale czas pokaże czy trzeba będzie rozwiercić oś i założyć coś na łożyskach. Knob i ramię oceniam na 5.

* To czysto informacyjnie bo zaraz przyleci taki jeden z drugim typu @Hotpoint i będzie narzekał, że to tani szajs. Tak jest to tani zestaw i taki miał być więc Beton do gruszki a nie się tu rozlewaj :P 

Edited by NPC
  • Like 1