Bebzon Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 Zawsze lubiłem oglądać boks, więc czekam niecierpliwie na weekend. Najpierw Kownacki - Helenius, dzień później Fury - Wilder. Macie jakieś swoje typy w tych walkach? Śmiejta się, ale tak mi świta, że Helenius wygra przez KO w 7 rundzie, a Wilder wygra przez TKO w 11 rundzie. Obym się mylił. ? Swoją drogą ciekawi mnie, jak będzie wyglądać walka Jareda Andersona z Władimirem Tereszkinem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 8, 2021 Administrators Share Posted October 8, 2021 3 godziny temu, Linek727 napisał: Zawsze lubiłem oglądać boks, więc czekam niecierpliwie na weekend. Najpierw Kownacki - Helenius, dzień później Fury - Wilder. Macie jakieś swoje typy w tych walkach? Śmiejta się, ale tak mi świta, że Helenius wygra przez KO w 7 rundzie, a Wilder wygra przez TKO w 11 rundzie. Obym się mylił. ? Swoją drogą ciekawi mnie, jak będzie wyglądać walka Jareda Andersona z Władimirem Tereszkinem. Ile za tak dokladne typy płacą Buki? A to dzisiaj juz bede sie okładać? Ostatnio gala boku wylądowala u mnie na wsi w Obornikach i byls transmisja na całą Polske za pośrednictwem "jedynej slusznej TV" ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted October 8, 2021 Author Share Posted October 8, 2021 2 minuty temu, Grendziu napisał: Ile za tak dokladne typy płacą Buki? A to dzisiaj juz bede sie okładać? Ostatnio gala boku wylądowala u mnie na wsi w Obornikach i byls transmisja na całą Polske za pośrednictwem "jedynej slusznej TV" ??? Nie gram u buków. Raz zagrałem "pewne setki" w ówczesnej drugiej lidze, lata 90-te. Zero trafień. Teraz wiem, dlaczego. Ja się tylko bawię. Ale pamiętam, gdy w 1986 r. chłopaki na boisku (luksus, bo asfaltowym) pytali o typ wyniku meczu Polska - Brazylia na MŚ w Meksyku. Palnąłem, że 0:4. Na drugi dzień miałem problem ze wstępem na bojo - podobno rzuciłem klątwę, a to Boniek rzucił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 12, 2021 Administrators Share Posted October 12, 2021 I Kownacki był w roli faworyta i zjadł mi kupon Słyszałem, że Fury dał pokaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted October 12, 2021 Author Share Posted October 12, 2021 42 minuty temu, Grendziu napisał: I Kownacki był w roli faworyta i zjadł mi kupon Słyszałem, że Fury dał pokaz Oglądałem obie walki. Niestety, Kownacki w niczym nie przypomina siebie sprzed paru lat. Był bardzo pasywny. I na tym zakończę.? Za to walka wieczoru, czyli poranka, to były takie emocje, jakich dawno nie było na ringu. Ta walka mogła się skończyć w każdej chwili. Co panowie pokazali za serducho. Grzmoty to mało. Warto było się nie wyspać. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted October 12, 2021 Share Posted October 12, 2021 I Kownacki był w roli faworyta i zjadł mi kupon Słyszałem, że Fury dał pokaz Kownacki w pierwszej walce był faworytem, tutaj ciężko było go za takoego uważać, tym bardziej, że od tamtej porazko nie boksował. Barszo słabo wszedł w tą walkę, a jeszcze słabiej ją skończył niestety.Co do walki wieczoru, mega emocje, mega walka. Jak nie lubię Wildera to tutaj czapki z głów za serducho do walki. Co ten chłop zostawił zdrowia w tej walce to szok, oby w zdrowiu starość przeżył... A Fury... To jest dopiero gość. Wyszedł z depresji, ćpania i wszystkiego innego. Ważył już 180kg, a tu megapikseli forma i 3 razy Wildera wyjaśnił teraz czekać na pojedynek Fury Usyk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted October 12, 2021 Author Share Posted October 12, 2021 9 minut temu, mav3rick napisał: Kownacki w pierwszej walce był faworytem, tutaj ciężko było go za takoego uważać, tym bardziej, że od tamtej porazko nie boksował. Barszo słabo wszedł w tą walkę, a jeszcze słabiej ją skończył niestety. Co do walki wieczoru, mega emocje, mega walka. Jak nie lubię Wildera to tutaj czapki z głów za serducho do walki. Co ten chłop zostawił zdrowia w tej walce to szok, oby w zdrowiu starość przeżył... A Fury... To jest dopiero gość. Wyszedł z depresji, ćpania i wszystkiego innego. Ważył już 180kg, a tu megapikseli forma i 3 razy Wildera wyjaśnił teraz czekać na pojedynek Fury Usyk Wilder może za bardzo poszedł w wagę. Kondycyjnie zaczął padać, ale miał takie zrywy, że szok. A walka Usyka z Furym? Jak dla mnie Usyk to najlepszy technicznie ciężki na świecie. Ale do Furego nawet nie ma podejścia. Bo Fury ma to coś, co robi różnicę - obejrzyj (jeszcze raz, pewnie) jego walkę z Kliczko. Fury nie dość, że wali obuchem, to zamiast rąk ma dwie kobry. Fenomen. Przy tym wzroście i wadze mieć taką koordynację ciała, sprawność i refleks, to brak słów. No, podobną ma Wach. W tym wszechobecnym zdurnowaceniu i gal typu FMMA, boks jest solą sportów walki, jak dla mnie. Często oglądam nawet te stare, zapomniane, czarno-białe filmy z ówczesnymi mistrzami. O latach 90 też pamiętam, i o Tysonie. I twierdzę, że ten GK nie zginąłby nawet w tych złotych latach boksu, które zakończyła era 2 braci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted October 12, 2021 Share Posted October 12, 2021 Do momentu gdy pojawił się Fury waga ciężka była nudna, taki Wilder to tylko czekał by cepa sprzedać i wygrać. Zero finezji. A właśnie Fury to tak jak piszesz, pełna finezja przy takiej posturze. Ale patrząc na "taniec" Usyka z Antkiem to ciężko wyrokować kto wygra. Fury potrafi też zagrać "brudnym boksem" wieszając się na przeciwniku i przez to dość mocno go męczyć. A pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu świat czekał na walkę Antka z Wilderem, a teraz to już nikogo nie będzie to elektryzowało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted October 12, 2021 Author Share Posted October 12, 2021 43 minuty temu, mav3rick napisał: Do momentu gdy pojawił się Fury waga ciężka była nudna, taki Wilder to tylko czekał by cepa sprzedać i wygrać. Zero finezji. A właśnie Fury to tak jak piszesz, pełna finezja przy takiej posturze. Ale patrząc na "taniec" Usyka z Antkiem to ciężko wyrokować kto wygra. Fury potrafi też zagrać "brudnym boksem" wieszając się na przeciwniku i przez to dość mocno go męczyć. A pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu świat czekał na walkę Antka z Wilderem, a teraz to już nikogo nie będzie to elektryzowało Zgadzam się. Fury to mistrz faulu. Zniża pozycję przy zwarciu, wali finezyjnie z bańki, zawija łokieć na karku przeciwnika albo wchodzi w klincz. Cóż, kwestia sędziego, choć umiejętność wykorzystania tego "brudnego boksu" świadczy o sytuacyjnej inteligencji Furego. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 12, 2021 Share Posted October 12, 2021 Dnia 8.10.2021 o 14:45, Linek727 napisał: swoje typy w tych walkach? Ni bylo mi dane oglądać Jednak stawialem na Kownackiego Wyszło inaczej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts