Jump to content

Wędkowanie w nocy

Grendziu
 Share

Recommended Posts

Sprawdziłem i należy do Okręgu Olsztyn. Teraz jak napisałeś, że nie macie zakazu nocnego to się zdenerwowałem.

Gadałem z gościem co jest w zarządzie PZW Węgorzewo i to kumpla ojciec więc nawet nie podejrzewałem, że będzie kłamał :/ 

Może oni mają jakiś specjalny regulamin, ale wątpię, by w wykazie wód PZW Olsztyn nie było o tym wzmianki. Wszystkie istotne informacje masz na http://www.pzw.org.pl/olsztyn/

Tam jest zakładka z wykazem wód. W tabeli, na czerwono masz wszystkie ograniczenia i żadne jezioro nie ma zakazu łowienia w nocy.

• Administrators

Suwi rozumiem to, za czasów studiów i nastolatka jak człowiek miał więcej czasu, to i ze 100 nocek w sezonie zaliczałem. Najlepsze były takie gdy się nie chciało iść, delikatna mżawka, parno, całkowite zachmurzenie i ciemno bez księżyca :)  

Czytając między wierszami brzmi dobrze :P 

Nocne zasiadki to coś świetnego w tym sezonie kilkukrotnie jechałem z kumplem na 1 nockę a żona dowoziła prowiant, bo okazywało się, że kolejną noc też spędzimy na rybach :) Taka żona to skarb i oby tak dalej :D

• Like 1

• 3 weeks later...

Nocne wędkowanie to jest magia ... Cały rok czekam na to świetliczek , dzwoneczek i zimne piwko . Mam wypatrzone fajne miejsce na odrze gdzie będę miał do przedsionka z kempingiem 4 metry tylko musze jakieś łóżko polowe zakupić . Ja tam jeżdżę z dziewczyną razem na ryby :P .

• Like 1

Szczególnie nad rzeką. Uwielbiałam taki wypoczynek. Choć raz do roku muszę spędzić nockę nad Wisłą. Taka mała tradycja. To jest to co misie lubią najbardziej.