Jump to content

Kajakiem na ryby

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Hobie Mirage Pro Angler 12 to kolejne już wydanie kajaku specjalnie przygotowanego dla wędkarzy. Dla mnie posiadanie takie sprzętu to byłoby niemal spełnienie marzeń. Wszystko byłoby fajne, gdyby nie ta cena. Za produkt  taki trzeba zapłacić ponad 12tyś zł.
 Kajak jest napędzany nogami, ma składane siedzenie, schowki pod pudełka, ster i co najważniejsze, wielostopniową regulację fotela niczym w Ferrari :)
Mógłbym takim sprzętem zwiedzać Polskę pływając po naszych wodach, przemieszczać się i podziwiać przyrodę jednocześnie spinningując - czy można chcieć więcej?

Alternatywą z niższej półki może być ten model:  Kajak FeelFree Lure 10 - prostota wykonania i wszechstronność no i ta cena - niecałe 4000 zł.

Kajaki te mają niemal wszystko co wędkarz potrzebuję: schowki, fotele, zabezpieczenia. Myślę, że oprócz jednej wędki i kilku woblerów można byłoby dołożyć namiot, śpiwór i plecak wybierając się na wyprawę życia. Ktoś chętny?

Facet na załączonym filmie stoi podczas połowu ryb, ma dwie wędki, zainstalowaną kamerę oraz plecak - KOZAK :)

Tutaj z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie: http://www.ekajak.com/sklep/kajaki-wedkarskie-c-36.html 

• 6 months later...
  • 2 years later...
  • Administrators

Podbijam...
Wiem, że wymyślam, bo jest łódka itd, ale gdyby tak na upalne dni mieć kajak. Jakiś lekki z echo :P 
 Wszystko wina @Jurek bo pytał o ponton :221_see_no_evil:

Podbijam...
Wiem, że wymyślam, bo jest łódka itd, ale gdyby tak na upalne dni mieć kajak. Jakiś lekki z echo  
 Wszystko wina [mention=854]Jurek[/mention] bo pytał o ponton :221_see_no_evil:
Czapeczkę ze śmigiełkiem sobie kup.
Będzie prawie jak dron.
A jak już kupisz kajak to podam ci adres do wysyłki.
  • Haha 1

4 godziny temu, Grendziu napisał:

Podbijam...
Wiem, że wymyślam, bo jest łódka itd, ale gdyby tak na upalne dni mieć kajak. Jakiś lekki z echo :P 
 Wszystko wina @Jurek bo pytał o ponton :221_see_no_evil:

http://kajakowo.net/753-whisky-10-fishing-and-peddal-system.html

Ja już sobie nawet wybrałem w/w model, czekam tylko na targi żeby się do kajaka "przymierzyć", bo to nie jest wędka za 3-4 stówy, ten zakup trzeba dokładnie przemyśleć :champagne-2010:

Te jednostki napędzane pedałami są szybkie w przemieszczaniu, no i nie potrzebuję wydawać kasy na silnik, ja wybieram tylko taką opcję.

• Like 1