elvis Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Przypony do metody i feedera. Czy opłaca się robić przypony samemu, czy może lepiej kupić gotowe? Oczywiście zapraszam do dyskusji i zadawania pytań. Myślę, że wspólnie uda nam się odpowiedzieć. Różne warianty mocowania przynęty Specjalne igły od Browninga Gumki Stonfo i Drennan Pushstop Drennan Piórnik na przypony Guru. Polecam Fluorocarbon na przypony Piórnik własnej produkcji 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 5, 2015 Administrators Share Posted November 5, 2015 Zaraz widać, że zawodowiec Ja osobiście idę na łatwiznę i kupuję zestawy gotowe, wiązanie haczyków dla mnie to makabra, zawszę się denerwuję, że coś gdzieś zrobię nie tak. Oczywiście też, bawię się w wiązanie przed sezonem i mam gotowce w piórniku... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Ja, jako osoba stosująca budżetowy styl wędkarski wiąże sam. Większość "włosów" mam powiązanych do zwykłego feedera, ale krótkie, 10 cm. przypony też robię. Nie stosowałem jednak quick stop'a, co na początku przyszłego sezonu raczej zmienię i zastosuję. Może to głupie, ale kupowanie gotowych to takie walenie na skróty. Ja wolę się pobawić w supełki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Mam całą masę kupionych, ale teraz robię sam. Sam wybieram hak, przypon i stoper. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 5, 2015 Administrators Share Posted November 5, 2015 Może ktoś nie ma nerwów aby wiązać sam, albo nie ma czasu? Albo ma słabszy wzrok, albo słaby uścisk palcy... Ja tam nie lubię wiązać i już, szkoda czasu wolę łowić :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Mi chodzi o to, że przy gotowych przyponach do methody są używane bardzo grube żyłki. Do haka np. 12 jest przypon 0,2. Dla mnie to przegięcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 5, 2015 Administrators Share Posted November 5, 2015 Różnie bywa, w końcu na rynku jest urozmaicenie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Pokaż mi Kolego hak 12 na przyponie 0,16 fabrycznie wiązany do methody z quickstopem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 5, 2015 Administrators Share Posted November 5, 2015 Mecz oglądam teraz, ale coś tam pewnie znajdę później Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Nie znajdziesz, a nie taki przypon. Tyle Ci powiem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts