Jump to content

Daiwa Ballistic EX 3000H i problem z plecionką rozwiązany

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Ponieważ w dużej mierze bardziej jestem "feederowcem" niż spinningistą,  to nigdy za bardzo nie przyciągałem zbyt duże uwagi do kołowrotka, co było błędem. W zasadzie gdy kręciołek się zacinał była okazja do zmiany na nowszy i lepszy. Później przez wiele lat łowiłem na Okumę Trio (mam bodajże jeszcze ze trzy sztuki) - niemal nie do zajechania zabawka, jednak miałem zawsze problemy z plecionką. Za wszystko obwiniałem właśnie różnego rodzaju plecionki, po każdej sesji spinningowej, kilkanaście jak nie kilkadziesiąt metów pletki było do wyrzucenie przez robienie się warkoczy.

Gdy już wszedłem na "wyższy poziom" z kijkiem do spinna, to i  przydał mi się odpowiedni kołowrotek. Jakoś mam słabość do Daiwy, więc wybór padł na  Daiwa Ballistic EX 3000H.

Dane producenta:
Ilość łożysk: 9

Przełożenie: 5.6:1
Pojemność szpuli: 220m/0.28mm
Nawój: 95cm
Waga: 295g

Od czasu gdy go kupiłem nie wyobrażam sobie aby za szczupakiem biegać, bez nawiniętej plecionki.

Daiwa 3000 h.jpg

• 1 year later...
  • Administrators

Szukam nakrętki , która jest odkrecania i przykręcana  przy mocowani rączki. Zgubiłem :(