Administrators Grendziu Posted November 5, 2015 Administrators Share Posted November 5, 2015 Ponieważ w dużej mierze bardziej jestem "feederowcem" niż spinningistą, to nigdy za bardzo nie przyciągałem zbyt duże uwagi do kołowrotka, co było błędem. W zasadzie gdy kręciołek się zacinał była okazja do zmiany na nowszy i lepszy. Później przez wiele lat łowiłem na Okumę Trio (mam bodajże jeszcze ze trzy sztuki) - niemal nie do zajechania zabawka, jednak miałem zawsze problemy z plecionką. Za wszystko obwiniałem właśnie różnego rodzaju plecionki, po każdej sesji spinningowej, kilkanaście jak nie kilkadziesiąt metów pletki było do wyrzucenie przez robienie się warkoczy. Gdy już wszedłem na "wyższy poziom" z kijkiem do spinna, to i przydał mi się odpowiedni kołowrotek. Jakoś mam słabość do Daiwy, więc wybór padł na Daiwa Ballistic EX 3000H.Dane producenta: Ilość łożysk: 9Przełożenie: 5.6:1Pojemność szpuli: 220m/0.28mmNawój: 95cmWaga: 295g Od czasu gdy go kupiłem nie wyobrażam sobie aby za szczupakiem biegać, bez nawiniętej plecionki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 28, 2016 Author Administrators Share Posted December 28, 2016 Szukam nakrętki , która jest odkrecania i przykręcana przy mocowani rączki. Zgubiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Ja po tygodniu w Zauberze też zgubiłem po całym sezonie nic mu przez to nie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts