Administrators Grendziu Posted November 6, 2015 Administrators Share Posted November 6, 2015 Kolejny temat do dyskusji w którym każdy wędkarz może coś od siebie dodać. Ja osobiście od dwóch sezonów choruję na gumy FOX Rage, fajne łowne są nasze Relaxy. Tutaj znajdziecie świetna recenzję Savage Gear http://rubiksfishing.pl/savage-gear-3d-bleak-real-paddle-tail/ trudno z nią polemizować, ale ja i tak na tą chwilę uważam, że FOX Rage lepiej się sprawdza na mojej wodzie Jakich rodzajów gum używacie nad wodą i na jakie ryby? (kopyta, twistery, jaskółki, riperry etc.) No i jaki jest Wasz osobisty "KILLER" na ulubioną rybę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danielito Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Jeśli chodzi o gumy to bawie sie teraz takimi gumisiami zdjęcie jest mojego autorstwa. Polecam gumy nie do zajechania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danielito Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Obecnie moim killerem na okonie jest gumka Z-man slim swimz jak również imitacja pijawki z tej samej firmy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danielito Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 11 minut temu, Danielito napisał: Zobaczcie robiłem mały test na wytrzymałość wyżej wymienionych gum. Jest jedna wada tych przynęt nie wolno ich trzymać w pudełku wraz z przynętami innych firm ponieważ wchodzą w reakcję i się rozpuszczają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanSzczepan Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Jeśli chodzi o moje odczucia co do gum ZMan to powiem, że nieźle się po nich przejechałem... Jak dla mnie nic wartego uwagi w ofercie tej firmy nie ma. Jedynym atutem który dostrzegłem jest ich elastyczność, która w gruncie rzeczy do niczego się nie przydaje. - gumy reagują z innymi gumami i ulegają samozniszczeniu przy kontakcie z inną gumą, - strasznie drogie, dwie duże jaskółki 35zł, - ciężko się je zbroi, większość dużych haków pod duże przynęty ma szerokie ołowiane kołnierze, a gumy najlepiej zbroić głowką z urwanym kołnierzem - wynika to z ich bardzo elastycznego materiału który nie pozwala sobie na "zapakowanie" kołnierza gumy do środka przynęty Według mnie nic specjalnego, a cenią sobie jakby to były killery nie z tej ziemi - znacznie lepiej kupić sobie gumy Dragona czy Relaxa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbigniew Ogrzewalski Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Witam, ja łowię na gumy firmy Relax, ale mam też w zapasie mikadowskie i nie tylko . Z gum firmy Relakx jestem bardzo zadowolony zresztą widać to na moim koncie na fb oraz na Relak Lures IE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Wiadomo, że tylko Savage Gear. Strasznie drogie nowości niestety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 17, 2016 Author Administrators Share Posted June 17, 2016 FOX RAGE - niesamowicie łowne gumy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RS Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Ja również w głównej mierze skłaniam się ku SG. Bardzo łowne gumy, poza Real Eelem to przerobiłem praktycznie każdy model. Choć nowości nie robią już na mnie zbyt dużego wrażenia, bo w moim regionie wszystkie 3D Pike'i, Trouty, Hard Pike'i, czy też nowy Rat to mogą jedynie poleżeć na półce jako ciekawostka, bo po prostu brakuje dużych ryb w moich łowiskach, które mogłyby się tą przynętą zainteresować. Duże gumy typu Line Trout do najtańszych nie należą, więc według mnie mija się z celem ich używanie na moich wodach, gdzie są ryby w przedziale 50-60cm, ponieważ niszczą tylko przynętę. Najbardziej z całej gamy przypadł mi Cannibal z bardzo prostej przyczyny. Świetna guma o uniwersalnym zastosowaniu i nawet ktoś kto trzyma wędkę pierwszy raz w życiu złowi na to rybę, ponieważ jest to banalnie prosta przynęta w prowadzeniu. Wielokrotnie to wałkowałem z moimi gości nad wodą i każdy miał efekty. W tym roku wrzucę też tekst o nowych 3D Tail Minnowach, które na swoim koncie miały ryby już w zeszłym sezonie. Co do innych gum to rzecz jasna nie brakuje w moich pudełkach Relaxów i Dragonów praktycznie również w całej gamie kolorystycznej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Tail Minnow z perspektywy zeszłego roku i obecnie trwającego sezonu robi najlepszą robotę, nie wiem dlaczego ale Cannibal coś nie może u mnie skusić drapieżnika. W zeszłym roku zaliczyłem sporadyczne ataki. Ale nadal w niego wierzę i znajdę sposób by go odczarować na mojej wodzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts