Administrators Grendziu Posted April 17, 2016 Administrators Share Posted April 17, 2016 Większość z Nas już rozpoczęła dawno sezon, większość też poczyniła większe, bądź mniejsze zakupy. W tym wątku chciałbym abyście pochwalili się czymś, co przerosło wasze oczekiwania, bądź co byście polecili innym. Nie ważne czy drogie, czy tanie, czy to wędka, kołowrotek, żyłka, haczyk czy wobler. Chodzi mi o taką rzecz, która Was pozytywnie zaskoczyła, a nigdy wcześniej nie mieliście tego czegoś fajnego "cuuuś" w swoich zestawach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 19, 2016 Author Administrators Share Posted April 19, 2016 No to może ja zacznę. Aby nie było, że jestem tylko DAIWA i DAIWA to w roku 2015 moim hitem był łącznik pomiędzy żyłką główną a przyponem firmy Drennan - Quick Change Beads Jestem już po kilku wypadach na ryby w tym roku (około 10ciu) i miałem wielkie oczekiwania do różnych rzeczy. Poczynając od magi zanęt, nowości żyłkowych, czy hybrydowych koszyczków, aż po wędki i inne gadżety. W moim osobistym rankingu niemal łeb w łeb idzie wędka (Daiwa Yank N Bank) i ..... miski, czyli Daiwa Aqua Dry Groundbait System - jest to zestaw misek z czarnego materiału, łącznie z sitem. Dzięki temu o wiele mniej zabieram na pomost, nie muszę dźwigać dodatkowych wiader, pojemników, bo niemal wszystko mi się tam mieści. Ponadto zanętę można wymieszać już w domu. Gdy pada zapinamy wszystko szybko zamkiem, który na szczęście jeszcze się nie zaciął. Dodatkowym plusem jest bardzo szybka łatwość mycia - nie wiem z jakiego materiału to jest wykonane, ale nie trzeba się tak mocno męczyć z przylegająca zanętą jak przy plastikowych wiadrach czy miskach. Polecam Rok co prawda się nie skończył, może jeszcze coś mnie zaskoczy w tym roku i przebiję te miski Teraz czekam na Wasze pierwsze wrażenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Dla mnie hitem jak na razie jest krzesło Elektrostatyka - Cuzo 2 Niewykluczone, że jeszcze w tym sezonie zasili mój arsenał. Martwi mnie jednak masa tego cuda. Czy coś jeszcze? Na razie nic nie zrobiło na mnie zbyt dużego wrażenia. No może akcesoria Guru i Ringers oraz Wafters Orange Chocolade też Ringersa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 19, 2016 Author Administrators Share Posted April 19, 2016 Do Cuzo 2 powoli się przymierzam, ale trudno mi go ocenić bez testów Kto wie, może będzie hiciorem tego roku To tak ja z Daiwa Commercial Feeder - niby jest cudo, niby jest perfekcyjna, ale minusem jest jednak cena, no i nie pozmiatałam tak mój system w głowie jak miski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Moim hitem w zeszłym sezonie była ogólnie firma Savage Gear, a przede wszystkim Na tą imitację uklei zaciekle atakowały szczupłe, pasiaki, jak i bolki. Na Orange Fluo obrotówkę nawet i płocie... W tym sezonie nadal potwierdza ten kolor swoją skuteczność. Ogólnie bardzo dobra, jak dla mnie firma mimo relatywnie wysokich cen. Ale w parze z ceną idzie jakość, jak i skuteczność. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 29, 2016 Author Administrators Share Posted December 29, 2016 No i suma sumarum, najlepszym moim zakupem przez cały rok określam wędkę DaiwaYank N Bank. Na drugim miejscu Łòdka Semper 440XT, a trzecie miejsce to przyczepka pod łódkę - nieplanowany zakup, ale bez niej nie mógłbym pływać, bo wodowanie łodzi na starej przyczepce graniczyło z cudem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 30, 2016 Author Administrators Share Posted December 30, 2016 Halo, koniec roku. Kto co jak Panowie? ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 (edited) To jest mój osobisty hit dwóch sezonów Edited December 30, 2016 by stas1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Fajny gadżet. Gdzie i za ile i czemu tak drogo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Teraz to już chyba wszędzie majątku nie kosztuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts