Administrators Grendziu Posted November 10, 2015 Administrators Share Posted November 10, 2015 Jaki ma być optymalny portfel na przypony wędkarskie? Nie lubię na rybach wiązać zestawów jak się psują, czasami wiąże w domu na spokojnie. Mam jakieś tam portfele, ale nie są one dla mnie dobre, coś im ciągle brakuję. Ponieważ łowię głównie na feeder na znaczących głębokościach i daleko rzucam, to zdarza się, że przypon stosuję od 48cm do 70cm - ten drugi niemal jak na rzece. Czy są jakieś fajne duże portfele wędkarskie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Popełnie małego off topa i zaprezentuję pudełka na krótkie przypony. Pierwsze to gotowe pudełko firmy Guru. Jest bardzo dobrej jakości,ma fajny dizajn i jest po prostu super. Występuje w dwóch długościach. Ja ma te krótsze na przypony od 3-6" (czyli od 7,5-15cm) Drugie pudełko to hand made Wykonania opakowania po czujniku zegarowym lub mikrometrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 10, 2015 Author Administrators Share Posted November 10, 2015 Daniel jaki "off top" Co trwalsze drewno czy plastik? Jeśli Guru to wysoka cena, ale pewnie za tym, też idzie jakość i funkcjonalność? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Off top,bo chciałeś pisać o dużym portfelu na długie przypony. ? Faktycznie cena Guru jest spora,ale drewniany jest jeszcze droższy. Tylko drewno ma duszę. Jednak Guru w swojej klasie to Mercedes. Gumowane zewnątrz daje przyjemne uczucie w dotyku. Nie odkształca się jak to mają inne firmy. Posiada mocny magnes i uszczelnienie od środka zabezpieczające przed wilgocią. Ma też specjalnie wykonane dłuższe bolce dzięki którym możemy odmierzać i wiązać idealnie tak samo długie przypony. Drewniane to klasyka. Wspaniałe na prezent. Jak pisałem wyżej mają duszę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 10, 2015 Author Administrators Share Posted November 10, 2015 Nie ma "off top-a", bo na method feeder też łowię. Połamania kija jutro, a przede wszystkim dobrej atmosfery na łowisku, ja odpadam nadal przez chorobę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 JAKIE WOLICIE ROZWIĄZANIA W PUDEŁKACH JAK WYŻEJ NA ZDJĘCIU OD PATYCZKA DO PATYCZKA CZY LEPIEJ PATYCZEK I PONIŻEJ KOREK ALBO PIANKA ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 11, 2015 Author Administrators Share Posted November 11, 2015 Hmmm, jakbyś dał jakieś fotki poglądowe to bym dał odp. a tak, to ja mam słabą wyobraźnię jak nie widzę Ja wolę korek jakby co :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 zdjęcia są tu 2 druciki jak u Elvisa w poście w pudełku Guru a z korkiem to jak w AXA co wstawiłeś link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Druciki lepsze, bo zmieszczą więcej przyponów jeden na drugim. Korek fajny, ale mniej praktyczny. Ja wolałbym bez korka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Etui na okulary patyczki do liczenia poxipoli wyszedł piórnik na 12 przyponów do metody :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts