Jump to content

Portfel / piórnik na przypony wędkarskie

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Jaki ma być optymalny portfel na przypony wędkarskie?

Nie lubię na rybach wiązać zestawów jak się psują, czasami wiąże w domu na spokojnie.
Mam jakieś tam portfele, ale nie są one dla mnie dobre, coś im ciągle brakuję. Ponieważ łowię głównie na feeder na znaczących głębokościach i daleko rzucam, to zdarza się, że przypon stosuję od 48cm do 70cm - ten drugi niemal jak na rzece. Czy są jakieś fajne duże portfele wędkarskie? 

Popełnie małego off topa i zaprezentuję pudełka na krótkie przypony.

Pierwsze to gotowe pudełko firmy Guru. Jest bardzo dobrej jakości,ma fajny dizajn i jest po prostu super. Występuje w dwóch długościach. Ja ma te krótsze na przypony od 3-6" (czyli od 7,5-15cm)f4204a4e2528f55e54eec545119ab47b.jpgec46954e0be7950eaca6555daf61926c.jpg96e397f4e7ecda58f69b055e845e19b1.jpg950420bf5b3b886733d4af29f39b2716.jpg884e682dcbe5d62629de87f883c6f152.jpg

Drugie pudełko to hand made

Wykonania opakowania po czujniku zegarowym lub mikrometrze. d99bec7f00d9bb1159c6311a40303f68.jpg

• Administrators

Daniel jaki "off top" :)

Co trwalsze drewno czy plastik? Jeśli Guru to wysoka cena, ale pewnie za tym, też idzie jakość i funkcjonalność?

Off top,bo chciałeś pisać o dużym portfelu na długie przypony. ?

Faktycznie cena Guru jest spora,ale drewniany jest jeszcze droższy. Tylko drewno ma duszę.

Jednak Guru w swojej klasie to Mercedes. Gumowane zewnątrz daje przyjemne uczucie w dotyku. Nie odkształca się  jak to mają inne firmy. Posiada mocny magnes i uszczelnienie od środka zabezpieczające przed wilgocią.  Ma też specjalnie wykonane dłuższe bolce dzięki którym możemy odmierzać i wiązać idealnie tak samo długie przypony. 

Drewniane to klasyka. Wspaniałe na prezent. Jak pisałem wyżej mają duszę.

• Like 1

• Administrators

Nie ma "off top-a", bo na method feeder też łowię. Połamania kija jutro, a przede wszystkim dobrej atmosfery na łowisku, ja odpadam nadal przez chorobę...

• Administrators

Hmmm, jakbyś dał jakieś fotki poglądowe to bym dał odp. a tak, to ja mam słabą wyobraźnię jak nie widzę :P

Ja wolę korek jakby co :P