Administrators Grendziu Posted November 10, 2015 Administrators Share Posted November 10, 2015 Dobór odpowiedniego spławika przy połowie, prawidłowe dociążenie, tak aby jak najlepiej sygnalizował brania, może dać nam dużą przewagę na łowisku wśród wędkujących. Gdy zaczynałem to ulubionymi moim spławikami były tzw."piórka z jeżozwierza" z korpusem u dołu lub bez, później zachwalałem spławiki z balsy. Dziś wracając po latach do spławika ( przez kilka ostatnich lat łowiłem tylko na feeder) zachłysnąłem się wagllerami firmy Drennan. Jaki spławik wybrać? Temat rzeka jak dla mnie, musimy najpierw ustalić w jaki sposób będziemy łowić, jak daleko i jaką wędką, czytaj metodą ( osobiście odszedłem od slidera przy metodzie odległościowej, ponieważ uważam, że skuteczniejsza jest metoda gruntowa - nie w każdym przypadku i jest to wyłącznie moja prywatna opinia). Zresztą fajnie opisany jest artykuł o spławikach Dino tutaj http://glinywedkarskie.pl/artykul_64.ad Kręcą mnie też spławiki hand made. Jakiej Wy metody używacie i jakie są Wasze ulubione spławiki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 4, 2016 Author Administrators Share Posted February 4, 2016 Dominik poleca EXPERTA, mi po głowie chodzi jeszcze matchówka do dalekich rzutów - więc będzie trzeba na Rybomanii odszukać coś fajnego w dobrej cenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts