KaZuYa Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 Wyrobisko "Ziemlicki", ciekawa woda kryjąca okazy ryb różnych gatunków a w szczególności karpi, amurów oraz sumów, występuje też leszcz, płoć, okoń, sandacz, jaź, węgorz oraz wzdręga. Dojedziemy do niej skręcając w lewo za wyjazdem z Trzebiela w kierunku Łęknicy-50 m od ronda będzie po prawej znak uwaga dzikie zwierzęta i przy nim skręcamy w lewo w polną drogę (trzeba uważać bo jest linia ciągła) i po około 1 km będzie rozwidlenie dróg gdzie skręcimy w prawo i po 20 m ukaże nam się łowisko na którym spędzimy miłe chwile z wędką w urokach pięknej przyrody. Łowisko PZW (potrzebna karta wędkarska z opłatą za dany rok) ma 3,7 ha a w najgłębszym miejscu około 11 m. Moje największe rybki wyciągnięte z tej wody to: karp 23,80 kg, amur 22,75 kg, sum 36 kg oraz jaź 1,50 kg. Autor Zbigniew Czarny z Lubska . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 6, 2017 Administrators Share Posted January 6, 2017 Nie mogę tej wody zlokalizować na mapie... Tzn. mam przypuszczenia, ale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amurek1969@wp.pl Posted April 2 Share Posted April 2 W dniu 6.01.2017 o 12:31, KaZuYa napisał(a): Wyrobisko "Ziemlicki", ciekawa woda kryjąca okazy ryb różnych gatunków a w szczególności karpi, amurów oraz sumów, występuje też leszcz, płoć, okoń, sandacz, jaź, węgorz oraz wzdręga. Dojedziemy do niej skręcając w lewo za wyjazdem z Trzebiela w kierunku Łęknicy-50 m od ronda będzie po prawej znak uwaga dzikie zwierzęta i przy nim skręcamy w lewo w polną drogę (trzeba uważać bo jest linia ciągła) i po około 1 km będzie rozwidlenie dróg gdzie skręcimy w prawo i po 20 m ukaże nam się łowisko na którym spędzimy miłe chwile z wędką w urokach pięknej przyrody. Łowisko PZW (potrzebna karta wędkarska z opłatą za dany rok) ma 3,7 ha a w najgłębszym miejscu około 11 m. Moje największe rybki wyciągnięte z tej wody to: karp 23,80 kg, amur 22,75 kg, sum 36 kg oraz jaź 1,50 kg. Autor Zbigniew Czarny z Lubska . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts