Jump to content

Wiosenne wędkarstwo

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Wiadomo, że sezon tuż tuż, bo zaczyna się od Rybomanii w Poznaniu. Ale tak naprawdę nie mogę się już doczekać pierwszej wyprawy z fedeerem nad wodę. Pewnie to będzie jezioro Czarne. Korci mnie też zalew Mielimąka, może jezioro w Margoninie, czy też wyprawa z @ArekH nad Odrę. Pewnie też komercja, a w tym Ługi Wałeckie czy też Carpshop Lakes i mocniejsze karpiowanie.

Czekam także na wspólne wypady w formie zabawy z kolegami na zawody zloty, podkreslę zabawy, bo nie o wynik w wędkarstwie mi chodzi, tylko fajna atmosferę. Chciałbym także spotkać się gdzieś nad wodą z @MacAir i jeśli zdrowie dopiszę to zejść pod wodę i pływać w niej jak najdłużej:champagne-2010:

Najbardziej to chyba czekam już z utęsknieniem na pierwszą żywą rybę, jakiegoś leszcza, dużą płoć czy też wiosennego lina. Wiosna, czyli marzec i kwiecień to czas gdy rodzi się życie każdego poranka, to też czas gdy staram się łowić jak najwięcej białorybu.

Maj, tego już nie wiem, czy to będzie tylko spinning z łodzi czy gdzieś też feeder. Sezon zapowiada się niesamowicie, byle czas pozwalał i zdrowie dopisywało:mauvaisepeche:

Czekam na te pierwsze wiosenne roztopy na jeziorach, gdy można w słońcu zapolować na rybki wszelakie.
W tym roku chyba nawet wcześniej sezon rozpocznę, bo na wodach PZW. No i jest nadzieja, że znów czasem wybiorę się na rzeki, których mi ostatnio w zezwoleniu brakowało.

Oczywiście, łowię po swojemu, bat dobry na wszystko, czy to polowanie w litoralu czy przepływanka.
Oby tylko czasu i zdrowia wystarczyło. :P

• 3 years later...
  • Administrators

Wiosnę mamy w pełni 20 ruszymy wszyscy nad wodę. A ja bardziej od koronawirusa boję się suszy i na stałe zmian klimatycznych w naszym kraju. Jeśli rolnicy dostana po d... To wszyscy to odczujemy. 

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25876571,na-lubelszczyznie-jak-na-pustyni-susza-i-silny-wiatr-powoduja.html#s=BoxOpImg3