Administrators Grendziu Posted February 5, 2017 Administrators Share Posted February 5, 2017 Wiadomo, że sezon tuż tuż, bo zaczyna się od Rybomanii w Poznaniu. Ale tak naprawdę nie mogę się już doczekać pierwszej wyprawy z fedeerem nad wodę. Pewnie to będzie jezioro Czarne. Korci mnie też zalew Mielimąka, może jezioro w Margoninie, czy też wyprawa z @ArekH nad Odrę. Pewnie też komercja, a w tym Ługi Wałeckie czy też Carpshop Lakes i mocniejsze karpiowanie. Czekam także na wspólne wypady w formie zabawy z kolegami na zawody zloty, podkreslę zabawy, bo nie o wynik w wędkarstwie mi chodzi, tylko fajna atmosferę. Chciałbym także spotkać się gdzieś nad wodą z @MacAir i jeśli zdrowie dopiszę to zejść pod wodę i pływać w niej jak najdłużej Najbardziej to chyba czekam już z utęsknieniem na pierwszą żywą rybę, jakiegoś leszcza, dużą płoć czy też wiosennego lina. Wiosna, czyli marzec i kwiecień to czas gdy rodzi się życie każdego poranka, to też czas gdy staram się łowić jak najwięcej białorybu. Maj, tego już nie wiem, czy to będzie tylko spinning z łodzi czy gdzieś też feeder. Sezon zapowiada się niesamowicie, byle czas pozwalał i zdrowie dopisywało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol w Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Ja też czekam wiosny. A co do białorybu mam zamiar wybrać się już pod koniec lutego na Bug w tamtym sezonie brały krąpie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacAir Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 @Grendziu majóweczka , majóweczka i jeszcze raz majóweczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Czekam na te pierwsze wiosenne roztopy na jeziorach, gdy można w słońcu zapolować na rybki wszelakie. W tym roku chyba nawet wcześniej sezon rozpocznę, bo na wodach PZW. No i jest nadzieja, że znów czasem wybiorę się na rzeki, których mi ostatnio w zezwoleniu brakowało. Oczywiście, łowię po swojemu, bat dobry na wszystko, czy to polowanie w litoralu czy przepływanka. Oby tylko czasu i zdrowia wystarczyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 16, 2020 Author Administrators Share Posted April 16, 2020 Wiosnę mamy w pełni 20 ruszymy wszyscy nad wodę. A ja bardziej od koronawirusa boję się suszy i na stałe zmian klimatycznych w naszym kraju. Jeśli rolnicy dostana po d... To wszyscy to odczujemy. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25876571,na-lubelszczyznie-jak-na-pustyni-susza-i-silny-wiatr-powoduja.html#s=BoxOpImg3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts