Administrators Grendziu Posted November 11, 2015 Administrators Share Posted November 11, 2015 Najpiękniejszym okresem nad wodą jest wiosna, wszystko budzi się do życia każdego ranka, nie wiem czy wtedy bardziej godzinę przed świtem idę na ryby, czy po to aby zobaczyć jak co rano budzi się życie. Okresy godowe ptaków, ich śpiew budzą się co rano. Drzewa rozkwitają, ryby po kolei się wycierają, żabo-gady kumkają. Latem spotkać możemy małą dziką zwierzynę w lesie, grzyby, owoce. Polskiej złotej jesieni też nic nie brakuje, uwielbiam nocne rykowiska jeleni. Zimą raczej siedzę w domu wypatruję wiosny... Zapraszam do zamieszczania filmów, zdjęć w tym wątku, może nietylko o rybach, ale blisko wody Na początek, znany pewnie większości Was film o życiu jezior: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 4, 2016 Author Administrators Share Posted February 4, 2016 Byle do wiosny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 12, 2016 Author Administrators Share Posted August 12, 2016 Bardzo ciekawy artykuł o topnieniu Grenlandii, czyżby nadchodził potop?http://wyborcza.pl/1,75400,20535301,grenlandia-sie-topi-nadchodzi-potop.html?disableRedirects=true#BoxGWImg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 19, 2016 Author Administrators Share Posted September 19, 2016 Biedne istoty, żyją od 425mln lat...http://deser.gazeta.pl/deser/7,111858,20712832,morze-wyrzucilo-na-brzeg-setki-cial-takich-opancerzonych-stworzen.html#Czolka3Img dodano 2 minut temu A ten seksualny TURBO KOZAK Diego w wieku ponad 100 lat uratował swój gatunek http://facet.interia.pl/styl-zycia/ciekawostki/news-zolw-diego-kopulowal-tyle-ze-ocalil-swoj-gatunek,nId,2277149 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 3, 2016 Author Administrators Share Posted November 3, 2016 Perfect 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 19, 2016 Author Administrators Share Posted November 19, 2016 Co za ujęcie :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 28, 2017 Author Administrators Share Posted January 28, 2017 Dziś puściliśmy dzięki @MacAir artykuł na głównej stronie https://dlaryb.pl/portal/news_2/ekologia-i-ochrona-środowiska-wód/ Dziękujemy Panowie i Panie z forum i Fundacji "dla Ryb" - mam dwa małe pomysły. 1. Wiem, z prywatnych rozmów, że Paweł przymierza się do jednej z wód niedaleko mnie. Dużej wody, a co by było gdybyśmy zrobili akcję sprzątania jeziora Czarnego z pokazem łowiectwa i z lekcją ekologii na jeziorem Czarnym, które jest krystaliczne jak łza, dość głębokie, ale i pod wodą wg mnie dość mocno zapuszczana. Lekcja edukacji w formie pokazu jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła, w akcję mogłaby się zaangażować Fundacja "dla Ryb", Stowarzyszenie SPEARFISHING POLAND, Stowarzyszenie Jezioro Czarne (trzeba byłoby wnioskować w Zarządzie) może gmina Rogoźno i powiat Oborniki. Jeśli będzie zielone światło i ustalony termin - zacznę działać. 2. Zamiast łowienia w jakiś weekend jestem za tym, aby się spotkać razem gdzieś w Polsce i wspólnie przeprowadzić akcję sprzątania świata, można byłoby poszukać sponsorów, mamy łódź, portal, możemy z chęcią pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Ciekawy i pouczający artykuł. Fajnie, że się pojawił. Co do wątku spotkania, to bardzo dobry pomysł i warto tak działać. Jeśli tylko czas pozwoli, to chętnie "najadę" krainę Wielkopolską i pomogę. Mogę przy okazji jakąś pogadankę urządzić lub prezentację obrazkowo-multimedialną. A mam też i inne pomysły, ale te wymagają konkretnego zaprojektowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Świetny pomysł, a i cel szczytny. Tym bardziej musimy pomyśleć o workach na śmieci z naszym logo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 28, 2017 Author Administrators Share Posted January 28, 2017 @MacAir co sądzisz o tym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts