Administrators Grendziu Posted February 20, 2017 Administrators Share Posted February 20, 2017 Mimo, że nie szalałem na targach, to jakieś przemyślenia mam. I powiem szczerze, że nie chcę iść w drożyznę czyli kijki tysiąc plus lub 800 i mini minus, bo te z "normalnej" półki dziś są naprawdę w dobrej cenie Dlaczego trzy - bo chcę uzupełnić, kompelty razy trzy - dwa razy picker na lekko.Coś na jezioro do dalekich dystansów ale nie więcej jak 60g i szczytówki 0d 1 do maks 2oz oraz drugą wędkę sztywną do DaiwY YNB na komercję. Na rzeki już mam, pewnie bym to skompletował bez zakupów jadą do ojca i poprzebierać w sprzęcie, ale lubię zabawki i nic na to nie poradzę W tamtym sezonie chciałem same DAIWY - no, ale nie chcę sie ograniczać. 1. Picker - już w zasadzie wybrałem Browning Comercial Wandal XL, 2. Na jezioro - myślę o Soniku, ale jeszcze się zastanawiam nad innymi opcjami. 3. Method feeder - wiem, że trzymałem coś ekstra, ale szybko, szybko i nie pamiętam co wybrać Chodzi o sztywność jak Daiwa YNB, o czym pisałem wyżej. Za szybko to się działo, nie notowałem i zapomniałem co i jak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosh Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 3 godziny temu, Grendziu napisał: Mimo, że nie szalałem na targach, to jakieś przemyślenia mam. I powiem szczerze, że nie chcę iść w drożyznę czyli kijki tysiąc plus lub 800 i mini minus, bo te z "normalnej" półki dziś są naprawdę w dobrej cenie Dlaczego trzy - bo chcę uzupełnić, kompelty razy trzy - dwa razy picker na lekko.Coś na jezioro do dalekich dystansów ale nie więcej jak 60g i szczytówki 0d 1 do maks 2oz oraz drugą wędkę sztywną do DaiwY YNB na komercję. Na rzeki już mam, pewnie bym to skompletował bez zakupów jadą do ojca i poprzebierać w sprzęcie, ale lubię zabawki i nic na to nie poradzę W tamtym sezonie chciałem same DAIWY - no, ale nie chcę sie ograniczać. 1. Picker - już w zasadzie wybrałem Browning Comercial Wandal XL, 2. Na jezioro - myślę o Soniku, ale jeszcze się zastanawiam nad innymi opcjami. 3. Method feeder - wiem, że trzymałem coś ekstra, ale szybko, szybko i nie pamiętam co wybrać Chodzi o sztywność jak Daiwa YNB, o czym pisałem wyżej. Za szybko to się działo, nie notowałem i zapomniałem co i jak Robinson Diplomat Method Feeder spełni wszystkie Twoje wymagania - niedrogi, lekki, do 60 g, no i daleko "rzuca" na pewno koledzy z "TROTKI" i Feeder Baita potwierdzą (szczególnie Romek ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 20, 2017 Author Administrators Share Posted February 20, 2017 4 minuty temu, Bartosh napisał: Robinson Diplomat Mathod Feeder spełni wszystkie Twoje wymagania - niedrogi, lekki, do 60 g, no i daleko "rzuca" na pewno koledzy z "TROTKI" i Feeder Baita potwierdzą (szczególnie Romek ). @Elvis kupił, ja się tylko przyglądałem. Szukam ciut cieńszych i lżejszych wędek i koniecznie muszą być dwu składy. Po to trzy sztuki aby mieć selekcję, jadę na komercję zabieram 2 sztuki a nie "fenaście" bo sie w aucie nie mieszczę, jadę na Czarne, zabieram takie na które chcę łowić itd itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosh Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 No bo @Elvis się zna na rzeczy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubik Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 @Grendziu masz tu wszystko: 11P-FE-3303,30m / 189g 2+2 1,74m do 60g / średnia Wędka Diplomat Method Feeder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 A macie jakieś zdanie na temat Cormorana GF Method Feeder 3,60 do 60g? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosh Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 3 minuty temu, cygan786 napisał: A macie jakieś zdanie na temat Cormorana GF Method Feeder 3,60 do 60g? @cygan786 ja nie miałem w rękach tego Cormorana więc nic nie mogę powiedzieć, wg opisu - fajny semi-parabolik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Mam zamiar go posiąść. Ale nie szukałem jeszcze zadnych informacji na jego temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Mam zamiar go posiąść. Ale nie szukałem jeszcze zadnych informacji na jego temat.A macie jakieś zdanie na temat Cormorana GF Method Feeder 3,60 do 60g?A czego konkretnie oczekujesz i do czego? Jakie rybki, odległości metody ? Dlaczego 3.60? Jaki budżet? Jeśli możesz to sprawdź w askari.pl Arka kijek czyli Ms Range. Miałem okazję pomachać i...to jest to. Choć ja i tak lecę na Browning-u. Marzy mi się Sphere np.4.20 i cw.145 g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Ja również nic o Cormoranie nie jestem w stanie napisać. Ale jak pisze Elvis, mam MS Range Econ feeder. Mój jest w wersji 330cm. Ale i 360cm, też znajdziesz. http://allegro.pl/ms-range-sanger-econ-feeder-m-3-60m-80g-i6059151481.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts