Jump to content

Zakup trzech feederów

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Mimo, że nie szalałem na targach, to jakieś przemyślenia mam. I powiem szczerze, że nie chcę iść w drożyznę czyli kijki tysiąc plus lub 800 i mini minus, bo te z "normalnej" półki dziś są naprawdę w dobrej cenie :P

Dlaczego trzy - bo chcę uzupełnić, kompelty razy trzy - dwa razy picker na lekko.Coś na jezioro do dalekich dystansów ale nie więcej jak 60g i szczytówki 0d 1 do maks 2oz oraz drugą wędkę sztywną do DaiwY YNB na komercję. Na rzeki już mam, pewnie bym to skompletował bez zakupów jadą do ojca i poprzebierać w sprzęcie, ale lubię zabawki i nic na to nie poradzę

W tamtym sezonie chciałem same DAIWY - no, ale nie chcę sie ograniczać.

1. Picker - już w zasadzie wybrałem Browning Comercial Wandal XL,
2. Na jezioro - myślę o Soniku, ale jeszcze się zastanawiam nad innymi opcjami.
3. Method feeder - wiem, że trzymałem coś ekstra, ale szybko, szybko i nie pamiętam co wybrać :P Chodzi o sztywność jak Daiwa YNB, o czym pisałem wyżej.

Za szybko to się działo, nie notowałem i zapomniałem co i jak o.O

• Like 1

3 godziny temu, Grendziu napisał:

Mimo, że nie szalałem na targach, to jakieś przemyślenia mam. I powiem szczerze, że nie chcę iść w drożyznę czyli kijki tysiąc plus lub 800 i mini minus, bo te z "normalnej" półki dziś są naprawdę w dobrej cenie :P

Dlaczego trzy - bo chcę uzupełnić, kompelty razy trzy - dwa razy picker na lekko.Coś na jezioro do dalekich dystansów ale nie więcej jak 60g i szczytówki 0d 1 do maks 2oz oraz drugą wędkę sztywną do DaiwY YNB na komercję. Na rzeki już mam, pewnie bym to skompletował bez zakupów jadą do ojca i poprzebierać w sprzęcie, ale lubię zabawki i nic na to nie poradzę

W tamtym sezonie chciałem same DAIWY - no, ale nie chcę sie ograniczać.

1. Picker - już w zasadzie wybrałem Browning Comercial Wandal XL,
2. Na jezioro - myślę o Soniku, ale jeszcze się zastanawiam nad innymi opcjami.
3. Method feeder - wiem, że trzymałem coś ekstra, ale szybko, szybko i nie pamiętam co wybrać :P Chodzi o sztywność jak Daiwa YNB, o czym pisałem wyżej.

Za szybko to się działo, nie notowałem i zapomniałem co i jak o.O

Robinson Diplomat Method Feeder spełni wszystkie Twoje wymagania - niedrogi, lekki, do 60 g, no i daleko "rzuca" :P na pewno koledzy z "TROTKI" i Feeder Baita potwierdzą (szczególnie Romek ;)).

• Administrators
4 minuty temu, Bartosh napisał:

Robinson Diplomat Mathod Feeder spełni wszystkie Twoje wymagania - niedrogi, lekki, do 60 g, no i daleko "rzuca" :P na pewno koledzy z "TROTKI" i Feeder Baita potwierdzą (szczególnie Romek ;)).

@Elvis kupił, ja się tylko przyglądałem. Szukam ciut cieńszych i lżejszych wędek i koniecznie muszą być dwu składy. Po to trzy sztuki aby mieć selekcję, jadę na komercję zabieram 2 sztuki a nie "fenaście" bo sie w aucie nie mieszczę, jadę na Czarne, zabieram takie na które chcę łowić itd itp :champagne-2010:

3 minuty temu, cygan786 napisał:

A macie jakieś zdanie na temat Cormorana GF Method Feeder 3,60 do 60g?

@cygan786 ja nie miałem w rękach tego Cormorana więc nic nie mogę powiedzieć, wg opisu - fajny semi-parabolik ;)

Mam zamiar go posiąść. Ale nie szukałem jeszcze zadnych informacji na jego temat.

A macie jakieś zdanie na temat Cormorana GF Method Feeder 3,60 do 60g?

A czego konkretnie oczekujesz i do czego? Jakie rybki, odległości metody ? Dlaczego 3.60? Jaki budżet? Jeśli możesz to sprawdź w askari.pl Arka kijek czyli Ms Range. Miałem okazję pomachać i...to jest to. Choć ja i tak lecę na Browning-u. Marzy mi się Sphere np.4.20 i cw.145 g.