elvis Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 W ostatnim czasie stałem się posiadaczem ciekawej wędki w dobrej cenie. Jest to kij dedykowany do method feeder . Występuje w dwóch długościach 3.0 cw.45 g i 3.30 60 g. Posiada dwie węglowe szczytówki 1 i 1.5 oz (28 i 42g). Akcja czy też ugięcie....No cóż, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i jedyne co mogę powiedzieć to to że nie jest to wędka paraboliczna, ani też kij typowo szczytowy. Jest to kij o raczej semi parabolicznym ugieciu przechodzący wraz z rosnącym obciążeniem w pełną parabolę. Taki jak to się ostatnio modne zrobiło, typowy progresywny patyk. Jednak jest dość szybki i ładnie gaśnie. Ma jeszcze jedną zaletę, jest bardzo smukły. Poniżej kilka zdjęć wędki z kołowrotkiem. Jak widać świetnie wyważona jest młynkiem ze stajni Daiwa Ninja 4000 o wadze 390 g. Znalazłem też świetny pokrowiec na ra wędkę Może więcej na temat tych wędek napiszą inni koledzy, którzy zdążyli je już mocno przetestować. Tym czasem wrzucę kilka filmów z w/w wędkami w roli głównej . Obie wędki dostępne są w sklepie sklep-wedkarski.waw.pl [/url] 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 O! I jest jeszcze jeden filmik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Dnia 23.02.2017 o 08:40, elvis napisał: W ostatnim czasie stałem się posiadaczem ciekawej wędki w dobrej cenie. Jest to kij dedykowany do method feeder . Występuje w dwóch długościach 3.0 cw.45 g i 3.30 60 g. Posiada dwie węglowe szczytówki 1 i 1.5 oz (28 i 42g). Akcja czy też ugięcie.... No cóż, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i jedyne co mogę powiedzieć to to że nie jest to wędka paraboliczna, ani też kij typowo szczytowy. Jest to kij o raczej semi parabolicznym ugieciu przechodzący wraz z rosnącym obciążeniem w pełną parabolę. Taki jak to się ostatnio modne zrobiło, typowy progresywny patyk. Jednak jest dość szybki i ładnie gaśnie. Ma jeszcze jedną zaletę, jest bardzo smukły. Poniżej kilka zdjęć wędki z kołowrotkiem. Jak widać świetnie wyważona jest młynkiem ze stajni Daiwa Ninja 4000 o wadze 390 g. Znalazłem też świetny pokrowiec na ra wędkę Może więcej na temat tych wędek napiszą inni koledzy, którzy zdążyli je już mocno przetestować. Tym czasem wrzucę kilka filmów z w/w wędkami w roli głównej . Sory za zmianę tematu ale mnie się w oczy rzucił ten stojak woow można coś więcęj na ten temat ? . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Sory za zmianę tematu ale mnie się w oczy rzucił ten stojak woow można coś więcęj na ten temat ? . To nie stojak, tylko zwykła noga od kosza z zamontowanym buzz barrem na adapterze zrobionym dla Arka coś jak fajka z gwintem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Bardzo mi się ten pokrowczyk podoba. Szkoda że nie ma gdzie tam choć podpórki wsadzić, ale kij rewelacyjnie pewnie zabezpiecza. Co do twojej Ninja. Delikatnie bym zeszlifował miękką podkładkę pod szpulą i nawój byłby idealny niemal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Tak pokrowiec jest fajny. Też pomyślałem o tej dodatkowej kieszonce na podpórki, ale po rozkręceniu można je schować razem ze szczytówkami w bocznej komorze. Tym czasem dzięki uprzejmości Romana wrzucę kilka zdjęć ukazujących piękną pracę podczas holu jak i ugięcie w czasie rzutu. Kim jest Roman? Romek to członek Teamu Feeder Bait. To on jest bohaterem jednego z filmów zamieszczonych kilka postów wyżej(ten co to zarzucał tą wędką ponad 90 m ) Był jednym z pierwszych testerów tego kija. Jak sam stwierdził, nie oszczędzał go w czasie łapania i tekstów, bo dostał go właśnie w tym celu. I mówi, że jest nim pozytywnie zaskoczony. Ps.Jest wśród nas inny tester tego kija@Mariusz Mario Gutowski i może on doda kilka słów od siebie. Swego czasu też napisał świetną recenzje tej wędki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 9, 2017 Administrators Share Posted May 9, 2017 @elvis nie wiem czy wiesz, ale Diplomat plus pokrowiec FB będzie nagrodą główną. w pewnym CUP - ie za pierwsze miejsce Jak Ci się spisuję ten kijek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 [mention=4]elvis[/mention] nie wiem czy wiesz, ale Diplomat plus pokrowiec FB będzie nagrodą główną. w pewnym CUP - ie za pierwsze miejsce Jak Ci się spisuję ten kijek?Jeżdżę z nim do domu w piątki i wracam do pracy w poniedziałki. I tak co tydzień, ale nie łapię, bo nie mam kiedy.Rozdziewiczyłem go już co prawda na karpiku około 2 kg, ale nie nacieszyłem się ani holem ani braniem, bo to była dość przypadkowa ryba. Pokrowiec. Pokrowiec jest super, ale ma małą wadę. Jest źle wyważony i ciężko się jeździ z nim na rowerze. Dodatkowo przy tej długości często zaczepiam o futrynę w drzwiach, szczególnie w pociągu mam problemy. Generalnie jestem zadowolony zarówno z wędki jak i z pokrowca. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted July 4, 2018 Author Share Posted July 4, 2018 Słuchajcie. Szok! Zakupiłem dzisiaj pokrowiec na wędki o długości 1.70(nagroda pocieszenia za ostatnie zawody). I wiecie co? Diplomat się do niego nie mieści, a specjalnie pod tą wędkę go kupiłem. Brakuje około 5 cm.Jak się okazało wędka 3.30 ma uwaga.... 3.40 i długość transportową 1.74I co teraz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 5, 2018 Administrators Share Posted July 5, 2018 7 godzin temu, elvis napisał: Słuchajcie. Szok! Zakupiłem dzisiaj pokrowiec na wędki o długości 1.70(nagroda pocieszenia za ostatnie zawody). I wiecie co? Diplomat się do niego nie mieści, a specjalnie pod tą wędkę go kupiłem. Brakuje około 5 cm. Jak się okazało wędka 3.30 ma uwaga.... 3.40 i długość transportową 1.74 I co teraz? Zmień miarę lub utnij dolnik ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts