Jump to content

Pierwszy Feeder do około 200zł

RS
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Dodam, że zakupy mają być z tego sklepu. Niezłe wyzwanie, ja bym postawił coś na mikado i dwu skład do 50-60g.

Jeśli zastosujesz nieduży kołowrotek, powiedzmy 3000. Luknij na Daiwa Ninja. Fajny szybki kijek. A jak ponegocjujesz z Trotką to Diplomata od Robinsona. Tyle co wiem. Za inne propozycje, Grendziu mnie skrzyczy, bo nie będą z TEGO sklepu. 

• Like 1

12 minut temu, RS napisał:

Jaki polecacie tani feeder dla amatora w budżecie do 250zł?

http://www.wedkarski.com/wedki/12076-black-stone-commercial-method-feeder-mikado.html

http://www.wedkarski.com/wedki-feedery-pickery/12856-wedka-ultraviolet-method-feeder-mikado.html

Głównie lin, karaś i karp z komercji na płytkiej wodzie do 3m.

2 minuty temu, Grendziu napisał:

Dodam, że zakupy mają być z tego sklepu. Niezłe wyzwanie, ja bym postawił coś na mikado i dwu skład do 50-60g.

No no - kolega @RS chce spróbować swych sił poza spinningiem ;) super :champagne-2010:

Hmm... szkoda, że tylko z tego sklepu, bo z całą pewnością w tym budżecie godnym polecenia byłby Robinson Diplomat Method Feeder, którego zresztą dziś opisywał @elvis w dziale "Sprzęt Wędkarski" - większość z "nas" macała go (nie Elvisa, tylko feedera ;)) na Rybomanii i nie jest to typowa klucha tylko półparabolik o pięknym progresywnym ugięciu.

• Like 3

[mention=2]Grendziu[/mention] ja tam macałem tylko wędkę  na szczęście nie spałem z Wami i nikt mnie nie posądzi o macanie Elvisa  

I tak Wam nie wierzymy, pff to się wędka teraz nazywa
  • Like 2

17 minut temu, Bartosh napisał:
36 minut temu, RS napisał:
Jaki polecacie tani feeder dla amatora w budżecie do 250zł?
[mention=35]RS[/mention] chce spróbować swych sił poza spinningiem  super :champagne-2010:
Hmm... szkoda, że tylko z tego sklepu, bo z całą pewnością w tym budżecie godnym polecenia byłby Robinson Diplomat Method Feeder, którego zresztą dziś opisywał [mention=4]elvis[/mention] w dziale "Sprzęt Wędkarski" - większość z "nas" macała go (nie Elvisa, tylko feedera ) na Rybomanii i nie jest to typowa klucha tylko półparabolik o pięknym progresywnym ugięciu.

Będzie z tego artykuł, tylko wieczorem dostanę kilka zdjęć od Romana, który tą wędkę mocno molestował.
Tak ja na dzień dzisiejszy mogę polecić Ci wspomnianego Diplomata. Lekki (180g) 3.30 smukły i dość szybki przy jednoczesnym fajnym ugięciu. Długość uniwersalna, zarówno do nieco wiekszych odległości jak stosunkowo blisko. Jest też wersja 3.0 do 45 g.
Gdyby nie budżet to bym polecił Tubertiniego z serii Reflex. Arek ma dwa w tym jednego od Grendzia.
Mikado uv też jest ciekawą alternatywą, podobnie jak Daiwa Black Widow. Te z kolei ma Cygan to może je porównać.
Brakuje mu jeszcze informacji na temat preferencji. Jaki ma mieć charakter ten kij. Bo to dość ważne. Ty jako młody i utalentowany spinnigista nie nasz problemów z celnością więc i kluską sobie dasz radę.
Inną propozycją są oczywiście Browningi, Mikado czy nawet Dragon-y.

• Like 1