Ostap Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Witam serdecznie. Dziś przedstawiam mój sposób na krótsze przypony. Ploter frezujący zajęty to poszedłem wcześniej do pracy i skorzystałem z lasera. Ploterem byłoby fajniej, można zaokrąglić krawędzie. Drut w środku to kawałek pręta fi 2mm gwintowanego z nierdzewki. Zawias to taśma magnetyczna przyklejona na taśmę dwustronną z siatką (bardzo mocna) jak widać na zdjęciach całość dość ciasno się otwiera bo wszystko świeże. Zamek jest na magnesy. Szpilki wbijamy w korek drobny 6mm (2x3mm klejone razem) Wymiary 200x80x28mm Koszt = 0zl Klejone było chlorkiem i niestety trochę to widać. Mi nie przeszkadza. Zostało tylko przyszlifować krawędzie i wiązać przypony Niedługo będzie dostępny ploter to zrobię sobie jeszcze lepszy choć temu nic chyba nie brakuje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 3, 2017 Administrators Share Posted March 3, 2017 Wrzuć to na bloga Ostapowski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub_wr Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Czad, mega fajny pomysł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Miodzio. Chyba zacznę częściej się do was uśmiechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Bardzo fajny pomysł. Ja ostatnio też się bawiłem w rękodzieło. Robiłem dwa portwele jeden na przypony do feedera 50cm a drugi na krótkie uklejówki albo przypony do method feeder. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 5, 2017 Administrators Share Posted December 5, 2017 Do method feeder mam z MAP-a a coś na długie przypony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Kilka szpilek i kawałek otuliny ocieplającej do rur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Ja sobie zrobilem z kawalka rurki i izolacji do rur armaflex. Dają rade. I mam za free . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 5, 2017 Administrators Share Posted December 5, 2017 55 minut temu, ArekH napisał: Kilka szpilek i kawałek otuliny ocieplającej do rur. 21 minut temu, cygan786 napisał: Ja sobie zrobilem z kawalka rurki i izolacji do rur armaflex. Dają rade. I mam za free . A znaczek Daiwa gdzie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Na czółko sobie przyklej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts