Ostap Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 Witam serdecznie. Dziś będąc na obiedzie u siostry zmeczyłem ją aby mi uszyła parawan. Czasu mieliśmy dużo bo dostawa sushi się opóźniła. Wcześniej zrobiłem już stelaż i wiedziałem co chcę Wszystko w overlooku czy jak tam to się pisze materiał to oliwkowa cordura która została z innych projektów szwagra. Wymiar 60x40cm Podłoga zrobiona z poliwęglanu a cała ramka dodatkowo wzmocniona profilem 25x25x2 r3. Nogi kupiłem tylko chyba wezmę je do podnóżka a tu wstawię zwykle bez regulacji rury tzn będzie regulacja na zacisku górnym. Cała półka powstała już wcześniej tylko brak czasu był na dokończenie. Ogólnie jeszcze brakuje uchwytów które kolega Elvis będzie mi wycinał. Projekt już jest teraz tylko czekać. Trzeba jeszcze doszlifować górne krawędzie bo są za długie. To akurat było celowe. Zastanawiam się nad bokami tej półki. Nie wiem czy to tak zostawić? Całość wyszła wydaje mi się, że fajnie. Cieszy mnie koszt tej półki i jej wytrzymałość. Naprawdę solidnie to wyszło. Wszystkie podkładki i śrubki z nierdzewki aby mieć spokój Zostało szlifowanie i montaż uchwytów 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 Ostap świetna robota ja mszę coś mniejszego do rodpoda sobie wykołować bo zawsze wszystko wala się pod nogami a tak będzie stało w swoim miejscu i pod ręką . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Świetna robota. Sam mam możliwości i dostęp do materiałów aby taką zrobić ale brakuje czasu i chyba chęci... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Ja mam półkę z parawanem z browninga dodatkowo są dwie nogi teleskopowe stabilizujące całość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub_wr Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Super ta półka, ja tymczasem przerobiłem dwie sztuki caperlan w jedną. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesław Czech Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Użyj sobie uchwytów rive do tej półki, będzie ci się szybko ja uzbrajać i rozbrajać a czas na zawodach jest potrzebny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub_wr Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Jeszcze nigdy nie wziąłem udziału w żadnych zawodach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Dnia 5.03.2017 o 22:08, Ostap napisał: Witam serdecznie. Dziś będąc na obiedzie u siostry zmeczyłem ją aby mi uszyła parawan. Czasu mieliśmy dużo bo dostawa sushi się opóźniła. Wcześniej zrobiłem już stelaż i wiedziałem co chcę Wszystko w overlooku czy jak tam to się pisze materiał to oliwkowa cordura która została z innych projektów szwagra. Wymiar 60x40cm Podłoga zrobiona z poliwęglanu a cała ramka dodatkowo wzmocniona profilem 25x25x2 r3. Nogi kupiłem tylko chyba wezmę je do podnóżka a tu wstawię zwykle bez regulacji rury tzn będzie regulacja na zacisku górnym. Cała półka powstała już wcześniej tylko brak czasu był na dokończenie. Ogólnie jeszcze brakuje uchwytów które kolega Elvis będzie mi wycinał. Projekt już jest teraz tylko czekać. Trzeba jeszcze doszlifować górne krawędzie bo są za długie. To akurat było celowe. Zastanawiam się nad bokami tej półki. Nie wiem czy to tak zostawić? Całość wyszła wydaje mi się, że fajnie. Cieszy mnie koszt tej półki i jej wytrzymałość. Naprawdę solidnie to wyszło. Wszystkie podkładki i śrubki z nierdzewki aby mieć spokój Zostało szlifowanie i montaż uchwytów Łukasz, ramka półki z kątownika jest spawana? Czy tylko umocowana do plexi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted May 4, 2017 Author Share Posted May 4, 2017 Wszystko spawane + od spodu jest spawana rama z rury kwadratowej takiej jak w feder armie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts