Administrators Grendziu Posted March 16, 2017 Administrators Share Posted March 16, 2017 Na początek trochę kontrowersji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarstwo u Zbyszka Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Bareja wiecznie żywy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Oglądałem to ostatnio na fb i moim zdaniem nie karać... No bo za co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Stara sprawa. Jeśli było tak jak było to dlaczego niby karać. W przeciwnym razie jeśli prawo zostało złamane to kara jest nieunikniona, co najwyżej można odstąpić od jej wymierzenia w imię społecznej sprawiedliwości lub małej szkodliwości czynu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 17, 2017 Author Administrators Share Posted March 17, 2017 Faktycznie dla mnie dziwny jest przepis, jeśli dysponuję swoją własnością i rzeka mi go zalewa to przez 30 dni nie mogę łowić bez pozwolenia PZW, władam swoją własnością w końcu w jakiś sposób ograniczony, ciekawe, czy mam prawo na odszkodowanie w drugą stronę, zarybię wodę, rzeka zaleje mi teren i ryb nie będzie? Kto mi zwróci za to? Chciałbym rozszerzyć temat nie tylko do tego przypadku, ale do tego za co karać nad wodą i za co, oraz ile itd, itp. "temat rzeka" w sumie. Ps. Proszę o zachowanie kultury w wątkach i o argumenty, a nie krytycyzm, w innym przypadku wpisy będą usuwane. Chodzi o przykłady rozwiązań, a nie osobiste wycieczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Niestety, materiał filmowy jest zbyt ubogi by oceniać co się stało. Dla mnie to trochę szukanie sensacji. Zakładam, że sąd podchodząc do sprawy miał pełniejsze dane, niż przedstawiono w filmie. A właśnie brak kilku istotnych informacji nie pozwala na ocenę, jak sytuacja wygląda ze strony prawnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts