Jump to content

Linijka dlaRyb.pl ;)

Ostap
 Share

Recommended Posts

Witam

Przedstawiam prototyp linijki wykonanej dla Pana Sensei

Jutro wysyłam do Piotra i będziemy modyfikować

943385d1b47c236b15a8f7295c9f76d8.jpgfa934d0a0461be886c2770145d7093a5.jpgbe62a35506ed4c6baff0e2fae5fa2958.jpg178012c5e4afee886bacce55f48498ff.jpg

• Like 5

Piękna robota :1300_clap_tone1:.

Skoro to prototyp, to pomyśl o rozkładanej bo Sensej raczej narybku nie łowi :icon_arrow1::39icon:.

Tak poza tym to fajnie wyszło, szacunek :champagne-2010:

2 godziny temu, Ostap napisał:

Witam

Przedstawiam prototyp linijki wykonanej dla Sensei emoji3.png

Jutro wysyłam do Piotra i będziemy modyfikować emoji3.png

Bardzo dziękuję za chęci, pomoc i współpracę. :champagne-2010:
Sprzęcik wygląda doskonale.

Oczywiście testy będą i zobaczymy co można dopracować lub zmienić, bo takiej zabawki jeszcze nie miałem.
Ale to wszystko wspólnie dopracujemy.

Grześ, wydłużenie linijki nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem.
Czasami brodzę w woderach, czasami płynę małą łódką, czasem łowię prądem, a w tych wypadkach, zbyt duża miarka nie mieści się do kieszeni lub plecaka.
Łatwiej w tym wypadku wyciągnąć taśmę mierniczą, niż walczyć z 60 cm sztywnym przymiarem.
No i nie wszystkie badania polegają na mierzeniu ryb wielkich. Czasem trzeba zmierzyć narybek lub raki. :P

• Like 1

Spoko ja miałem na myśli składaną w pół 30 + 30 byłby już czymś mega. Tą wersja jak już pisałem też jest świetna, nie mogę dać polubienia bo przekroczyłem dziś już 10, jutro dam na pewno :champagne-2010: ;).

• Like 1

Dnia 27.04.2017 o 18:42, Grzes77 napisał:
Spoko ja miałem na myśli składaną w pół 30 + 30 byłby już czymś mega. Tą wersja jak już pisałem też jest świetna, nie mogę dać polubienia bo przekroczyłem dziś już 10, jutro dam na pewno :champagne-2010: .

To fajny pomysł z tym składaniem. Np. Taki zawias wycięty lub doklejony. Z pewnością Piotr to dobrze przeanalizuje, a Łukasz też nie da za wygraną i jak trzeba to coś wymyśli.

• Like 1

Dnia 27.04.2017 o 18:46, elvis napisał:

To fajny pomysł z tym składaniem. Np. Taki zawias wycięty lub doklejony. Z pewnością Piotr to dobrze przeanalizuje, a Łukasz też nie da za wygraną i jak trzeba to coś wymyśli.

Ty tu mnie nie podpuszczaj, ledwie przed chwilą rozmawiałem z Ostapem, przesyłka w drodze, a tu już śmiałe pomysły. :P

Spokojnie, wszystko się obejrzy, dopracuje i będzie maszynka jak marzenie.
Kilkadziesiąt tysięcy ryb miało kontakt z linijkami, więc wiemy co nam potrzebne. :champagne-2010:

• Like 1

Dnia 27.04.2017 o 18:46, elvis napisał:

O to mi Panie właśnie chodziło :champagne-2010:;)

• Administrators

Zmieniłem tytuł, choć nie wiem czy do ryb pl cz dlaRyb.pl miało być, jakby co zamienię :)

Bardzo fajne ja myślałem o przyszyciu - przyklejeniu miary do maty zawsze na miejscu nie trzeba przetrzymywać ryby nim znajdzie się i rozłoży metrówkę stresując dodatkowo rybkę 

• 2 weeks later...

Bardzo dziękuję Łukaszu, za rybny przybornik. :champagne-2010:

Przesyłka wczoraj dotarła. Linijka wygląda świetnie.
Teraz tylko trzeba czasu na łowienie i będą testy linijki dlaRyb. :39icon: