Administrators Grendziu Posted April 28, 2017 Administrators Share Posted April 28, 2017 I znowu wyjedzie, że nie czytam nic oprócz dlaRyb.pl Proszę o poradę, bo chcę coś zmienić. Nie chcę mi się wozić spomba ze sobą, to kolejna wędka do rozkładania i składania, a auto mam o ograniczonych rozmiarach Zmieniłem ostatnio żyłkę w wędce do spomba ( wędkę też, bo poprzednią złamałem :P) i wrzyna mi się w palec, mógłbym iść w jakąś rękawiczkę i ochronę palca, ale pewnie taki malutki gadżet szybko się zgubi Wytypowałem sobie dwie miejscówki na tą chwilę - jedna w zatoczce jakieś 35-45 od miejsca łowienia i druga na wypłyceniu jakieś min 60m. W to drugie ładuję na maksa mój długi feeder do dalekich rzutów lub będzie lądować kiełbaska PVA z karpiówkami. No i teraz tak, nie mam łódki zanętowej, bo coś tam, nie chcę spomba, ale chcę podawać np po cichu grube, duże ziarana kukurydzy, może jakieś kulasy. Rury do kulek proteinowych nigdy nie miałem i nie wiem czy się nada dobrze do tego. A procę do samego ziarana aby kilka weszło na raz to jaką? Znowu wymyślam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 zdejmuj buty wskakuj do wody i płyń żabką to będzie cicho no i ziaren możesz dużo zabrać na raz sprawdzić dno i bardzo precyzyjnie sypać Jeśli ziarna procą to klej je dużo łatwiej strzelać jednolitą bryłą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 28, 2017 Author Administrators Share Posted April 28, 2017 Zły wybór.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 28, 2017 Author Administrators Share Posted April 28, 2017 Idę na cypel na około wieczorem i będę necicic prawie, że pod nogami 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 28, 2017 Author Administrators Share Posted April 28, 2017 No i pokazałem, całkiem miły spacerek był. Rydza kuku poszła do wody, nowy szybkowar już się szykuję. Poszła zanęta w dwa miejsca, a rano dzida na feeder w drodze powrotnej uzbierałem wiadro śmieci... No a teraz czas na Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts