Jump to content

Mixy

stas1
 Share

Recommended Posts

Nie stosowałem. Ale czemu Stachu tak planujesz? MMM jak dla mnie to mieszanka podobnych pelletów. Nie będzie to przerost formy nad treścią? Chyba że planujesz 50/50 z nie mielonym Aller. To tak. Warto. 

Stosowałem przez 3 sezony jako wypełniacz granulaty 2mm Allera w mixach zanęt i pelletów, robiły robotę. Teraz ich nie posiadam, bo kupiłem w ubiegłym roku worek Coppensa. Aller sprawdzał mi się podobnie jak inne, mieszałem go ze wszystkim, co możliwe ;).

Ja metodą wędkuję okazjonalnie. Ale tak prawdę powiedziawszy, karmiąc samym podajnikiem, myślisz że warto się martwić o przekarmienie? Tym bardziej teraz, jak ryba coraz intensywniej zeruje przed tarłem? Osobiście bym się tym nie martwił. To nie karmienie kulami, gdzie rzucamy kilka kilo zanęty. Tak marginalnie podany towar w podajniku Method, powinien raczej być atrakcyjny. 

4 minuty temu, stas1 napisał:

I szatański pomysł dosypania do tego glinki bubum

Chyba bardzo szatański, będzie Ci trudno uzyskać odpowiednią kleistość. Ja się często zastanawiam po co do methody dawać coś do pelletów. Ja muszę mieć pewność w jakim czasie podajnik się obsypuje i chcę łowić duże ryby więc sam pellet jest idealny do tego celu i łatwy w przygotowaniu a potem łowieniu. W tym przypadku Staś nie opłaca się kombinować moim zdaniem ?.