ArekH Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Chłopaki, w Drapieżniku dostępny od jakiegoś czasu. Ktoś stosował? Jakieś wnioski czy porównania np. do Coppens? https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pellety-na-wage-skretting-aller-aqua-coppens/21670-pellet-skretting-coarse-fish-25kg-23mm.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Arku, nie wiem jaki skład i właściwości ma ten pellet. Ale przeraża mnie fragment opisu, ze strony: Cytat WYMOGIEM NIEKTÓRYCH ANGIELSKICH ŁOWISK JEST STOSOWANIE PELLETÓW MARKI SKRETTING Czy to oznacza, że wspomniane łowiska wiedzą lepiej, że tylko ten pellet jest najlepszy? A może ma on cudowne właściwości łatania dziury ozonowej lub ograniczania efektu cieplarnianego? Przepraszam, ale nie rozumiem wyższości takiego pelletu (oceniając opis) względem zwykłej paszy granulowanej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 4, 2017 Author Share Posted May 4, 2017 Piotr, idąc tym tokiem myślenia. Rozumiem że ty, kupujesz pierwszą lepszą zanętę z półki i wszystkie jednakowo działają? Jeśli tak, to mamy koszmarnie różne doświadczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Może taki wymóg bo wiedzą że producent jakiegoś syfu nie pakuje. Trudno oprzeć się na mojej opinii. Stosowałem raz jak na razie. Pellet został zalany wodą powyżej ostatnich ziarenek i po minucie odlany. Odczekałem kilkanaście minut i ładnie się oddzielał. Dodałem do przygotowanej zanęty i po ok pół godziny musiałem ponownie domaczać. Jak dla mnie dobry. Ładnie pije wodę i nie robi się paćka. Jeśli poczekasz do niedzieli to wieczorem napiszę czy po dwóch minutach moczenie jest dobry czy już przemoczony. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 5, 2017 Author Share Posted May 5, 2017 Dzięki za odpowiedź poczekam spokojnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Arek zrobiłem test o którym mówiłem. Pellet moczyłem równe dwie minuty. Później odlałem odrobinę wody która została. Po minucie woda całkowicie wchłonięta. Pellet oddziela się, jest sypki. Jest bardzo miękki.Wydaje mi się że minuta moczenie jest w sam raz. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Co to za pellet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Co to za pellet Stasiu jak w tytule Skretting. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Nic mi to nie mówi,gdzie u nas jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Tylko drapieżnik, chyba po 10zł/kg. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts