Jump to content

Drennan feeder gum

jakub_wr
 Share

Recommended Posts

Nie wiem czy to nowość ale ja jeszcze nie stosowałem, więc najwyższy czas. Zestaw uwiązany na gumie leci właśnie do wody, oby tylko ryby miały ochotę testować to rozwiązanie. 

20170506_075525.jpg

• Like 1

A bo ja wiem? :) Jak to zmierzyć? 

Jak sam w rączkach odcinek 40cm jestem w stanie max wyciągnąć do 80cm, i nie idzie tego zerwać. Świetna rzecz. 

• Like 1

Źle spytałem. Właśnie chodziło mi o to o ile może się taki odcinek wyciągnąć. CZyli do 100%. 

Źle spytałem. Właśnie chodziło mi o to o ile może się taki odcinek wyciągnąć. CZyli do 100%. 

Tak, max to 100% z tym, że po takim mocnym naciągnięciu guma ta nie powraca już do swojej pierwotnej długości, ale pozostaje wydłużona o kilkanaście procent. Nie przeszkadza to w niczym. No może trochę, jeśli się jej użyje tak jak ja do bata. Wtedy trzeba to uwzględnić przy jej montażu.
Kuba, ciekawy pomysł. Ja te gumy stosuje przy klasycznym feederze, ale pomiędzy przyponem a koszyczkiem. Też też pamiętać by przy zaczepie nie ciągnąć zbyt mocno by nie dostać koszyczkiem w czoło jak puści...

13 minut temu, elvis napisał:

Też też pamiętać by przy zaczepie nie ciągnąć zbyt mocno by nie dostać koszyczkiem w czoło jak puści...

Przypomniałeś mi, jak kiedyś z ojcem zajechałem na kanał a on przymarznięty. Staruszek wpadł na genialny pomysł, doczepił ciężarek do żyłki i chciał potłuc trochę lodu. Już w pierwszym rzucie ciężarek się zaklinował, a mój stary geniusz miast ciągnąć za żyłkę, napinał wędziskiem, reszty się domyślacie. Ciężarek wyprysł i trafił w czoło staruszka, aż na dupie siadł. Szramę na czole ma do dziś. Dobrze że tylko na tym się skończyło. 

• Administrators
18 minut temu, elvis napisał:

Tak, max to 100% z tym, że po takim mocnym naciągnięciu guma ta nie powraca już do swojej pierwotnej długości, ale pozostaje wydłużona o kilkanaście procent. Nie przeszkadza to w niczym. No może trochę, jeśli się jej użyje tak jak ja do bata. Wtedy trzeba to uwzględnić przy jej montażu.
Kuba, ciekawy pomysł.emoji122.png Ja te gumy stosuje przy klasycznym feederze, ale pomiędzy przyponem a koszyczkiem. Też też pamiętać by przy zaczepie nie ciągnąć zbyt mocno by nie dostać koszyczkiem w czoło jak puści...

A po ilu razach się zrywa? Czy jest wstanie się szybciej zmęczyć niż przypon? Miałem gotowe zestawy gumowe na feeder przy Prestonie, po kilku spinkach samej gumy zrezygnowałem, ale ryb trochę natargałem tak. Było to mój debiut na metodę kiedyś właśnie.