Wędkarstwo u Zbyszka Posted May 21, 2017 Share Posted May 21, 2017 Nie wiem nawet co napisać i jak to napisać ale to jest coś niewiarygodnego. Jezioro Mojtyny, przepływowe między Mokrym a Nawiadami, siaty stoją od połowy kwietnia przez całą szerokość jeziora, w 3 miejscach. W siatach gniją ryby, wygląda na to że one nie stoją tam nawet w celach połowu handlowego, to wygląda na celową eksterminację życia w tym jeziorze i okolicach! W piątek wieczorem łowiąc z pomostu podziwiałem pięknego młodego bobra szukającego miejsca na żeremie. W sobotę rano znalazłem go martwego zawiniętego w rybacką siatę! To nie kłusownicy, to RYBACY z Mrągowa zgotowali rybom i innym zwierzętom taką kaźń! Mi to się po prostu nie mieści w głowie. Całość ponurej rzeczywistości dopełnia zamknięty w tym roku ośrodek wędkarski należący do PZW. Czy ma to związek z zagładą fauny na tej wodzie? Czy to kolejne jezioro które PZW i lokalne władze przeznaczają na turystykę, odbierając wędkarzom możliwość łowienia ryb? Tym razem i ja, wspierając ojca w walce z polityką władz PZW, chciałbym głośno krzyknąć PRECZ Z SIECIAMI!!!!! B.J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Koptoń Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Smutne... To pewnie nieźle przerobili to jezioro, ciekawe jak z nawiadami. Byłem w zeszłym roku na wiosnę i wyników nie miałem, na mojtynskie nie wplywalem. Tym bardziej smutne jak pamięta się czasy jak wszystko hulalo i ośrodek i ryba byla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 (edited) Bóbr jest chroniony wiec możesz tymi zdjęciami zrobić burzę. Oj stary wątek: brawo ja Edited March 30, 2018 by NPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts