Administrators Grendziu Posted November 13, 2015 Administrators Share Posted November 13, 2015 Jakiś czas temu nęciłem dużym koszykiem feederowym swoją miejscówkę, ale było z tym dość dużo pracy. Później nastała era spomba, niby fajny gadżet spisuję się znakomicie, ale dla mnie to kolejny kij do zabierania nad wodę, składania rozkładania itd itp. Od jakiegoś czasu mam dwie proce Drennana, jedna do podawania głównie robaczków gdy łowię na spławik batem czy matchówką, a druga do dalekich rzutów do 50m. Zarówno spomb jak i proce mają swoje plusy i minusy, ale są niezbędne do łowienia jak dla mnie. Jakich gadżetów używacie do nęcenia? Jakie są Wasze sposoby na podawania punktowe zanęty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 No wreszcie się doczekaliśmy: Nowa rakieta firmy Fox Impact spod - oficjalnie w grudniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Własnej roboty kobra do kukurydzy jest ok, jeżeli rzucam tak do 15m chyba, że gotowana kukurydza to poleci dalej Najczęściej jeżeli wybieram się na trochę dłużej, pływam materacem i nęcę, a czasami i wpław zdarza mi się płynąć . Grendziu świetną masz procę jak można nęcić do 50m chyba takiej poszukam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 19, 2015 Author Administrators Share Posted November 19, 2015 Suwi wg producenta podaje do 50-80m - u mnie sprawdza się na 30/40m kula musi być mocno zbita, aby się nie rozleciała. Model jak na zdjęciu, oczywiście Drennan :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 3, 2016 Author Administrators Share Posted February 3, 2016 Sam sobie dziś odpowiedziałem na pytanie: łódką zanętową pod feeder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Ja nęcę na rzece procą Stonfo. Jest bardzo mocna - moje kule nie należą do lekkich bo dodaję dużo gliny. Dystans na jakim nęcę to od 15 do 50m. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 4, 2016 Author Administrators Share Posted February 4, 2016 Prawda jest taka, że po rozmowie z Ostapem - najprawdopodobniej mój pomysł mini łódki nie przejdzie pod feeder Pożyjemy, zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Feeder to dość aktywna metoda łapania. Łódka w tym przypadku jest trochę nie na miejscu. No chyba, że tylko do nęcenia. Raczej do zabawy z synem. Spomb, łyżka, proca i owszem ale mini łódka. Co innego karpiarstwo i wywózki na kilkaset metrów. Ale kto bogatemu zabroni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 4, 2016 Author Administrators Share Posted February 4, 2016 1 godzinę temu, Elvis napisał: Feeder to dość aktywna metoda łapania. Łódka w tym przypadku jest trochę nie na miejscu. No chyba, że tylko do nęcenia. Raczej do zabawy z synem. Spomb, łyżka, proca i owszem ale mini łódka. Co innego karpiarstwo i wywózki na kilkaset metrów. Ale kto bogatemu zabroni. Ty, Misiek chodziło o zabawę - o to że jak ryby "nie bierooo" to wywożę zestaw ponad długość rzutu np 200m od siebie i tam na głębinach i w ciemnościach szukam ryb, "jak bieroo" to łódka mi niepotrzebna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Ja mam procę do robaków, ale chcę kupić właśnie do kul. Co polecicie żeby się nie rozwalały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts