mirek Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 Dlaczego w Polsce jest tak mało punktów z Robakomatami,samo urządzenie nie jest takie drogie. Na pewno ułatwiłoby nam życie. http://automaty-ass.pl/automaty_sprzedajace/zdjecia/39 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 29, 2017 Administrators Share Posted May 29, 2017 Ciekawa propozycja, ale czy ja wiem czy by się przyjęła. Gdzie to postawić? W marketach, sklepach ala Żabka czy jak? Jeśli "roabkomat" to przy bankach... A na poważnie jakby ktoś to wystawił przed sklep wędkarski na noc, to jaka pewność, że tego nie zniszczą Pomysł ciekawy, ale trzeba mieć na niego wizję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarstwo u Zbyszka Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 A ja uważam, że powinno się pójść do sklepu, otworzyć pudełko, sprawdzić kondycję robala i dopiero kupić a nie w ciemno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators kleszcz Posted May 29, 2017 Administrators Share Posted May 29, 2017 A jak dla mnie ma to sens, nazwa wskazuje na maszynę z robakami, ale można przechowywać również inne produkty. A gdzie można postawić? Głównie na łowiskach komerycjnych oraz w sklepach. niekoniecznie wędkarskich ale w takich gdzie znajdziemy produkty wędkarskie np. u mnie w mieście Brico Marche. Oczywiście instalacja takiego urządzenia na zbiornikach które nie są w żaden sposób monitorowane jak i strzeżone może poskutkować zniszczeniem, niemniej jednak jak dla mnie ciekawa propozycja i chwaliłbym miejsce w których takie urządzenie zostałoby zainstalowane. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 Dobre podsumowanie Kleszcza i słuszna uwaga Zbyszka. Najgorsze jest to, że "robakomat" najbardziej się sprawdzi i pomoże tam, gdzie do sklepu jest daleko (przy łowisku) lub sklepy są już zamknięte. A to może oznaczać, że by urządzenie działało potrzebuje doprowadzonej linii elektrycznej, a jednocześnie musi być zabezpieczone przez kradzieżą i zniszczeniem. Niestety, patrząc na skalę dewastacji uczynioną przez półgłówki rasy ludzkiej (zniszczone śmietniki, ławki, utopione wózki sklepowe, śmieci wokół), obawiam się, że tak duże i jednak dość drogie urządzenie nie przetrwa sezonu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts