Administrators Grendziu Posted November 13, 2015 Administrators Share Posted November 13, 2015 Kolejny dylemat. Jak daleko sięgnąć do portfela po zestaw sygnalizatorów i ile jest ich Nam potrzebnych. Sygnalizator brań elektryczny najtańszy na rynku jest od około 30 zł, a całe "pudła" zapakowane w etui, centralką, wodoszczelne potrafią kosztować pod 2000zł. Cena czy jakość? Sam używam dość tanich sygnalizatorów firmy Monster Fishing i od dwóch sezonów nigdy mnie nie zawiodły, no chyba, że bateria wysiadła. W nocy są bardzo widoczne, głośne, posiadają regulację tonów, wiem czy ryba wyciąga zestaw czy też luzuję - więc czego chcieć więcej? Łowiłem nimi także podczas deszczu i w mrozie i dawały radę. Wydaje mi się, że centralka w tym zestawie jest ok, może zasięg nie jest jakiś rewelacyjny do 50m, ale przeważnie dalej od zestawów nie odchodzę. W aucie mogę spać i "pilot" zawsze mnie obudzi Pewnie kiedyś jak będę wymieniał sygnalizatory to wejdę w wyższą półkę, ale czy warto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Osobiście posiadam trochę nowsze sygnalizatory Robinsona na małe okrągłe i drogie baterie i to był najgorszy zakup przy swingerach wytrzymuje około 20 paru godzin natomiast te starsze z dużą baterią 9V działają działają i bateri od 2 lat nie wymieniałem . Więc chyba nie zawsze cena idzie z jakością , ale centralka uważam , że to świetna sprawa tym bardziej jak jedzie się na dłuższą zasiadkę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 23, 2016 Author Administrators Share Posted February 23, 2016 @Elvis pamiętasz nazwę tej firmy, gdzie sygnalizatory były cały czas pod wodą w akwarium i sobie pikały i się świeciły. Facet mówił coś o tym, że zasięg centralki jest do 350m. Cały zestaw kosztował ponoć około 1000zł... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 @Elvis pamiętasz nazwę tej firmy, gdzie sygnalizatory były cały czas pod wodą w akwarium i sobie pikały i się świeciły. Facet mówił coś o tym, że zasięg centralki jest do 350m. Cały zestaw kosztował ponoć około 1000zł... Nazwy nie pamiętam. Może po mapce by poszukać. Tylko gdzie on stał? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 23, 2016 Author Administrators Share Posted February 23, 2016 Gdzieś chyba na wysokości Tubertini lub bliżej drzwi wejściowych, ale gdzieś w środkowych rzędach. I mówił, że to 100% wykonane u zachodnich sąsiadów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Też tak kojarzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 7, 2016 Author Administrators Share Posted April 7, 2016 Dnia 22.02.2016 o 00:06, Elvis napisał: Też tak kojarzę. Szukałem ich, szukałem i nie znalazłem... Szukając PODa do @cygan786 przypomniało mi się, że moje sygnalizatory są na "wymarciu" i znalazłem taką oto ofertę (zastanawiający jest fakt 50% ceny)http://olx.pl/oferta/karpiowe-sygnalizatory-centralkatandem-baits-icon-sx-set-3-1-nowe-CID767-IDe0Wy3.html#48448cb487http://tandembaits.com/icon-sx-zestaw-3-1.html Różnicę widzę na zdjęciach, że oferta nr 1 nie ma etui, ale z tym dam radę jakoś. Nie widzę także zasięgu centralki, a to dla mnie bardzo ważne jest... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts