KaZuYa Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Dzięki uprzejmości kolegi wybralem się do naszych Niemieckich sąsiadów na ryby (ich takie PZW) koszt takiej karty 100zł i 12 Euro czyli dużo taniej niż u nas w PL ... W sumie na ich wody mam około 30minut drogi ... Teraz przechodzę do wyników przez 2dni przez kilka h po pracy złowiliśmy sporo karpi , może gabarytowe nie były , ale mój sygnalizator co chwilę pikał płocie , wzdręgi 30cm to nie problem , klenie , leszcze ... Kolega łowił wczesniej ładne liny a i węgorze się trafiały ... Łowiliśmy głownie na na kulki i kukurydze ... Praktycznie branie za braniem bardzo dużo spiętych ryb a i tak kolega twierdził , że to gorsze dni wcześniej 50 karpi czy 30 leszczy to nie problem ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 22, 2017 Administrators Share Posted June 22, 2017 @KaZuYa przyjedź kiedyś na łowiska Fundacji "dla Ryb" jest podobnie, choć nie zawsze pobierają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted June 22, 2017 Author Share Posted June 22, 2017 2 minuty temu, Grendziu napisał: @KaZuYa przyjedź kiedyś na łowiska Fundacji "dla Ryb" jest podobnie, choć nie zawsze pobierają A to komercja czy nie ... >? . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 22, 2017 Administrators Share Posted June 22, 2017 Przed chwilą, KaZuYa napisał: A to komercja czy nie ... >? . No cóż... Innej wody nie mamy, ale kto wie, może kiedyś się uda mieć jeziora, a powiedz mi jakiej wielkości był akwen, jak duża presja wędkarska? Co zrobiliście z rybami i jaki był regulamin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Dzięki uprzejmości kolegi wybralem się do naszych Niemieckich sąsiadów na ryby (ich takie PZW) koszt takiej karty 100zł i 12 Euro czyli dużo taniej niż u nas w PL ... W sumie na ich wody mam około 30minut drogi ... Teraz przechodzę do wyników przez 2dni przez kilka h po pracy złowiliśmy sporo karpi , może gabarytowe nie były , ale mój sygnalizator co chwilę pikał płocie , wzdręgi 30cm to nie problem , klenie , leszcze ... Kolega łowił wczesniej ładne liny a i węgorze się trafiały ... Łowiliśmy głownie na na kulki i kukurydze ... Praktycznie branie za braniem bardzo dużo spiętych ryb a i tak kolega twierdził , że to gorsze dni wcześniej 50 karpi czy 30 leszczy to nie problem ...Hubert tylko trzeba dodać, że jest opłata na region Brandenburgi. I jest to opłata dla Nas nieszkakacucj przy granicy z tego co wiem. Ale mimo jednego landu to wody tam dużo no i jak sam piszesz ryb jest pod dostatkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted June 22, 2017 Author Share Posted June 22, 2017 Akwen nie duży myśle , że z 3,4 h ... Wędkarzy praktycznie nie widać 1 ekipa siedziała 1 rybę złowiła i zabrali prawie nam oczy wybijali i co chwilę przerzucali ,,, Ja tam Regulaminu nie znam kolega bardziej ... wiem , ze karp 35cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 22, 2017 Administrators Share Posted June 22, 2017 3ha to trudno porównać tak ogólnie do cytowanego często Zalewu Zegrzyńskiego i tego jak tam bardzo jest źle i niedobrze przez... No właśnie, każdy jak w polityce szuka winnego Wracając do tematu, kiedyś czytałem, że w Niemczech w większości landów musisz wszystkie ryby złowione zabierać, bo to nie etyczne i drugim warunkiem była pałka do ogłuszania ryby, czyli dość słuszne podejście z etycznego punktu widzenia Dlatego zapytałem o regulamin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted June 22, 2017 Author Share Posted June 22, 2017 (edited) Fakt jest taki, że nie raz oglądałem naszych rodaków z Francji , Niemiec czy Anglii i byłem pod wielkim wrażeniem tylko rzeczywistość jest trochę inna,,, Oczywiście nic im nie ujmując ....Ja też po tak krótkim okresie nie mogę za Wiele stwierdzić.... I jakiejś medalowej ryby nie złowiłem , ale naprawdę się nie nudziłem ... Edited June 22, 2017 by KaZuYa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 7, 2017 Administrators Share Posted July 7, 2017 @KaZuYa a ja się dziwię czemu jeszcze naszej fundacje wody nie odwiedziłeś Zlowiłbyś 29 linków powyżej 1kg i.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts