KaZuYa Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 1 minutę temu, stas1 napisał: Co robiłeś żle ,może nie skleiłeś gliny,pierwsza dawka z jokiem ma być jak kamień,ryba ma podejśc i skubać skubać i skubać potem troszkę zanęty z gliną bardziej lekką tuż przy kulach ryba ma zassać i nie wiedzięc że zassała Staś dawalem bentonit , może i za mało .... U nas są głowki ryby szukałem głownie między nurtem a spokojną wodą tzn 2,3 metry od nurtu a 5,1Om od mojego stanowiska lub między głowkami ... 4kg gliny , 1kg zanęty przesiane przez sito do tego pieczywo fluo , jokers cwiartka , trochę pinki i białych ...Zaneta Zbyszka Milewskiego Platinum Leszcz .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Pewnie mało,pół szklanki na kilo,zanętę żeby nie pracowało pod leszcza mocz dzień wcześniej,taka mała podpowiedz jak chćę duże leszcz dipuje i mocżę grubą zanętę dzień wcześniej,jaką glinę stosujesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted June 23, 2017 Author Share Posted June 23, 2017 36 minut temu, stas1 napisał: Pewnie mało,pół szklanki na kilo,zanętę żeby nie pracowało pod leszcza mocz dzień wcześniej,taka mała podpowiedz jak chćę duże leszcz dipuje i mocżę grubą zanętę dzień wcześniej,jaką glinę stosujesz Tylko powiedzmy zanety traper giant jest bardzo gruba pellety,ziarna zostają na sicie ...Gdzie szukać i nęcić leszcza ,,,Ile kul i co ile nęcić ... Mój przypon od 40 do 80 cm 0,14 stroft głowna o 20 ...hak owner 12,14 , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Generalnie glin jeszcze sie ucze od lepszych,ale nie stosuję tych glin co ty .Numer jeden To River Cup można z nim zrobić wszystko,no i rozpraszająca ciemna 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Mój traper Giant z dodatkami,na prywatne łowienie,rozrabiam go zasze dzień wcześniej trochę konopi,fluo czasem kuku i Lorpio Bream to juz nie tajemnica kilka razy o tym pisałem,nęcę od razu większąsćia towaru pozostawiam tylko na donęcanie koszem uważam że na kanałach czy gdzie indziej grube donęcanie żle rokuje,to co w koszykach o odpowiednim rozmiarze wystarcza,i oczywiście systematyczne podawanie w punkt,jak szukam miejsca z początku do pierwszego pukniecia tak sie przyzwyczaiłem i tak robię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Koszyk u mnie nie lezy dłużej niz 5 minut,jak przy metodzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Ja wiem Stachu że już rzadziej łowisz rekraacyjnie. Ale czy w tedy też się bawisz gliną? Piszę o rzece, nie o kanałach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Przed chwilą, stas1 napisał: Koszyk u mnie nie lezy dłużej niz 5 minut,jak przy metodzie Wędkujemy podobnie. Tylko że ja znów nie łowię w towarzystwie kul. Wszystko to gruba zanęta i ziarna z procy. Fakt że nie wędkuję zawodniczo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 3 minuty temu, ArekH napisał: Ja wiem Stachu że już rzadziej łowisz rekraacyjnie. Ale czy w tedy też się bawisz gliną? Piszę o rzece, nie o kanałach. Tak zawsze dodaje,sama zaneta zostanie rozbita w mig, nawet podając ziarna Arek na uciągu zastosuj doklejona gline z ziarnami poczujesz różnicę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Ziarna podaję procą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts