KaZuYa Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Dziś wybralem się na 2h na grzybki tysiące było tych żóltych 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Jak na moje oko to maślak modrzewiowy.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Żółciaki, nie każdy to zbiera. Obecnie jest ogromny wysyp tego, u mnie okolicy to z kosą i taczką można po nie iść. Bardzo dobre marynowane. Ja dzisiaj ich nie zbierałem bo bym musiał wózek mieć. Kilka tylko wrzuciłem. Wczoraj z niemieckiej strony pijaczki po 20-30kg mieli tego grzyba. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Żółciaki, nie każdy to zbiera. Obecnie jest ogromny wysyp tego, u mnie okolicy to z kosą i taczką można po nie iść. Bardzo dobre marynowane. Ja dzisiaj ich nie zbierałem bo bym musiał wózek mieć. Kilka tylko wrzuciłem. Wczoraj z niemieckiej strony pijaczki po 20-30kg mieli tego grzyba. A które to?To chodzi o maślaki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruda Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 4 godziny temu, KaZuYa napisał: Dziś wybralem się na 2h na grzybki tysiące było tych żóltych Spokojnie, maślak pstry, tzw. miodówka ☺️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 (edited) 2 dni temu zrobiłem żonie sos z tych maslakow i żyje... Edited September 24, 2017 by suwi 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Dla mnie, to Podgrzybek Siniak. Swietny do octu. Smaczniejszy od Podgrzybka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Grzyb o który pytasz to zapewne maślak. Możliwe, że jak przedmówcy wspomnieli, że to maślak pstry (niewielkie prawdopodobieństwo, że maślak trydencki, też jadalny). Mnie bardziej zastanawia, czy dobrze zobaczyłem, że gołąbki zbierasz? Gołąbki to dobre grzybki, tyle, że trzeba umieć je rozpoznawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Ja początkowo myślałem o maślaku sitarzu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Daniel bo to będzie to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.