KaZuYa Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dziś wybralem się na 2h na grzybki tysiące było tych żóltych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splot Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Jak na moje oko to maślak modrzewiowy.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Żółciaki, nie każdy to zbiera. Obecnie jest ogromny wysyp tego, u mnie okolicy to z kosą i taczką można po nie iść. Bardzo dobre marynowane. Ja dzisiaj ich nie zbierałem bo bym musiał wózek mieć. Kilka tylko wrzuciłem. Wczoraj z niemieckiej strony pijaczki po 20-30kg mieli tego grzyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Żółciaki, nie każdy to zbiera. Obecnie jest ogromny wysyp tego, u mnie okolicy to z kosą i taczką można po nie iść. Bardzo dobre marynowane. Ja dzisiaj ich nie zbierałem bo bym musiał wózek mieć. Kilka tylko wrzuciłem. Wczoraj z niemieckiej strony pijaczki po 20-30kg mieli tego grzyba. A które to?To chodzi o maślaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruda Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 4 godziny temu, KaZuYa napisał: Dziś wybralem się na 2h na grzybki tysiące było tych żóltych Spokojnie, maślak pstry, tzw. miodówka ☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suwi Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) 2 dni temu zrobiłem żonie sos z tych maslakow i żyje... Edytowane 24 Września 2017 przez suwi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekH Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dla mnie, to Podgrzybek Siniak. Swietny do octu. Smaczniejszy od Podgrzybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Grzyb o który pytasz to zapewne maślak. Możliwe, że jak przedmówcy wspomnieli, że to maślak pstry (niewielkie prawdopodobieństwo, że maślak trydencki, też jadalny). Mnie bardziej zastanawia, czy dobrze zobaczyłem, że gołąbki zbierasz? Gołąbki to dobre grzybki, tyle, że trzeba umieć je rozpoznawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Ja początkowo myślałem o maślaku sitarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Daniel bo to będzie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.