Rafał Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Hej, coraz więcej jest udziwnionych przynęt nietoperze , kaczki , szczury , ale czy warto to kupić ? Czy są łowne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Pierwsze słyszę wiec będę pilnie śledził opinie i wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted September 26, 2017 Author Share Posted September 26, 2017 Np tu masz link do batmana : http://allegro.pl/nietoperz-sg-3d-bat-savage-gear-10cm-28g-szary-i6897600712.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plaean_sport&ev_adgr=Sport&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=EAIaIQobChMI3POqmqjC1gIVAqMYCh1quA3iEAYYASABEgLf6vD_BwE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Powoli przekonuję się do kaczki, z opini wyczytanych w necie ludzie chwalą nietoperza. Moim zdaniem tutaj nie gra roli czy to będzie kaczka, nietoperz czy cokolwiek innego. Chodzi tutaj o robienie hałasu na powierzchni wody, który będzie bodźcem do ataku dla drapieżnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted September 26, 2017 Author Share Posted September 26, 2017 30 minut temu, mav3rick napisał: Powoli przekonuję się do kaczki, z opini wyczytanych w necie ludzie chwalą nietoperza. Moim zdaniem tutaj nie gra roli czy to będzie kaczka, nietoperz czy cokolwiek innego. Chodzi tutaj o robienie hałasu na powierzchni wody, który będzie bodźcem do ataku dla drapieżnika. No właśnie też czytałem opinie na necie i zazwyczaj pozytywne , może się przekonam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RS Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Na bieżąco wchodzę w posiadanie praktycznie wszystkich nowości, które pojawiają się na rynku. Oczywiście zarówno szczur jak i kaczka także znalazły się w moich pudełkach. Na obie te przynęty mam rezultaty. Jednak nasze polskie społeczeństwo w dalszym ciągu według mnie jest zbyt zbytnio zacofane. W związku pojawieniem się nowego produktu na rynku zawsze równolegle z tym idzie marketing. Ludzie niezorientowani od razu walą hejt zanim jeszcze w ogóle przynęty trafiają na sklepy, lub po jednej bezowocnej wyprawie wylewają płacz: jak to możliwe, przynęta za 60zł i ryby nie złowiła? co za guaano... A prawda jest taka, że są to przynęty specyficzne i dedykowane na specjalne warunki. Żeby mieć wyniki na takie przynęty trzeba ich używać z głową. Kaczka - zwykły powierzchniowiec, robi rezultaty wiosną i latem, gdy szczupaki stoją na płytkich wodach - teraz według mnie sięganie po nią mija się z celem bo ryby praktycznie nie stoją już na tak płytkiej wodzie, a jak stoją to jakie gluty. Z kolei szczur, podobnie jak kaczka - na płytką wodę dwa-trzy metry max. Jeśli ktoś miałbym odkładać na taką przynętę załóżmy tydzień czy dwa to lepiej sobie odpuścić, w tej cenie można mieć 3 przynęty pokroju Salmo Spittin Rover, które kosztują ~20zł, a kaczka 60zł. Fajne przynęty jako ciekawostki, są skuteczne w określonych warunkach, ale przełomowych wyników bym nie oczekiwał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 @RS, a co sądzisz o SG Line Thru i 4D Rattle Trout? Właśnie czekam na dostawy najmniejszych z serii. Kupiłem też 3D Hybrid Pike też tego krótszego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RS Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Też mam te przynęty, zarówno Pike jak i Trout. Też na nie połowiłem, są spoko. Ale cena cena cena... 60-70zł za przynętę... niby jest system line thru, niby super naturalna praca i fajne kolory (zwlaszcza nowe 4d). Szczupaka średnio obchodzi że nowa wersja 4D ma lepsze kolory, lepiej odwzrowaną łuskę itd, więc jest to kuszenie wędkarzy, a raczej ich portfeli Dla szczupaka 3D i 4D to jest jedna i ta sama przynęta, on nie widzi różnicy. Rattle Trout to jedna z przynęt na którą mam słabsze wyniki, a jeśli już to raczej różnicy doszukiwałbym się w wielkości (większa przynęta daje większą szansę na dużą rybe). Dla mnie hybrid piki to już przerost formy nad treścią i nie mam ich w pudełkach, jest jeden hard eel, ale tylko dlatego że go po prostu dostałem - skuteczność szału nie robi, na gumę za 15zł mam lepsze rezultaty. Generalnie fajne zabawki, kolorowe i nowoczesne i ładne, ale czy ryby na to zwracają uwagę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Fajnie dzięki za Twoją opinię.@RS, a co sądzisz o dużych Cannibalach, warto kupować te 15cm? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RS Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Myślę że tak. To fajne i skuteczne przynęty. Cena przystępna bo jakieś 8zł za sztukę - to nie jest majątek jak na obecne czasy. Sporo nimi połowiłem, jeszcze mam zapas przynęt ze starej serii. Generalnie na rynku jest sporo fajnych przynęt, które nie kosztują majątku i łowią. Są też drogie które także są skuteczne - np. Westiny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts